Закарпаття підготувалось до зими краще, ніж Україна в цілому

Закарпаття підготувалось до зими краще, ніж Україна в цілому
Про стан готовності Закарпаття до осінньо-зимового періоду 2016-2017 років, а також стан розрахунків за спожитий природний газ та електроенергію підприємствами тепло- і водопостачання та водовідведення, проблемні питання діяльності місцевих органів влади в контексті реалізації положень Закону України «Про особливості здійснення прав власності у багатоквартирному будинку» розглядалися під час селекторної наради, яка відбулася 20 липня під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуарда Кругляка.

 

Про сьогоднішній стан справ у галузі доповів директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури Закарпатської облдержадміністрації Едуард Маляр, який представляв область на зазначеній нараді. «Рівень підготовки підприємств житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу області та бюджетних установ складає у середньому 55,0 відсотків від запланованих обсягів  при загальнодержавному рівні 51,1 відсоток. В області підготовлено 77,0 відсотка установ соціальної сфери (школи, дитячі садки, лікарні тощо) при загальнодержавному показнику 50,8 відсотка, підготовлено котельні до роботи у новому опалювальному сезоні 67,9 відсотка (середньо державний рівень – 53,0 відсотка), проведено капітальний ремонт (реконструкцію) котелень на 53,3 відсотка від запланованого обсягу при середньому показнику у державі -  48,1 відсоток» - повідомив керівник департаменту, передає прес-служба Закарпатської ОДА.

Наголошено, що на відміну від інших областей, у яких накопичуються борги за надані послуги з централізованого теплопостачання, споживачі Закарпаття, які переведені на автономні системи теплопостачання, таких заборгованостей не мають. Едуард Маляр зазначив, що «рівень оплати підприємств комунальної теплоенергетики, які ще працюють в містах Іршава та Хуст, за спожитий природний газ складає 100,9 відсотка».

Як повідомив директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА, на виконання Закону України від 14.05.2015 № 417-VIII «Про особливості здійснення прав власності у багатоквартирному будинку» в області значно активізовано роботу з утворення ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків). На сьогодні на Закарпатті створено та функціонує 392 ОСББ, які обслуговують 406 житлових будинків загальною площею 720,7 тис. кв. метрів.

За результатами селекторної наради під головуванням Едуарда Маляра було проведено засідання обласного оперативного штабу з питань забезпечення підготовки до опалювального сезону 2016 – 2017 років.

 

22 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів