Акцію протеста влаштували місцеві жителі проти проведення навчань "Південний вітер-2016"

Акцію протеста влаштували місцеві жителі проти проведення навчань "Південний вітер-2016"
У Херсонській області інженерні підрозділи Збройних сил України, що проводять підготовку до масштабних навчань "Південний вітер - 2016", зіткнулися з акцією протесту місцевих жителів, яку в Генеральному штабі Збройних сил України називають зрежисованою, і частиною інформаційної війни з РФ.

 

Як розповіло агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в Генеральному штабі ЗС України в неділю, поблизу смт Чаплинка, райцентру Херсонської області, група місцевих жителів розпочала протест проти проведення інженерних робіт на одній із земельних ділянок.

"За наявною інформацією, ця ділянка належить громадянинові РФ, а фінансує цю акцію один з колишніх депутатів Партії регіонів", - розповів співрозмовник агентства.

На думку представника Генштабу, ця акція є "проплаченою" і "є частиною інформаційної війни, яку вже не перший місяць ведуть окупанти". "Ці дії є спробою блокування або зриву навчань, вона спрямована на дискредитацію української армії", - наголосив він.

Подробиці інциденту вже вивчає відповідна робоча група.

Як повідомлялося, 25 липня стартує 2-й етап комплексних командно-штабних навчань "Південний вітер - 2016", під час яких будуть проведені навчання батальйонів з бойовою стрільбою, десантуванням і рейдами високомобільних десантних військ, переміщення на значні відстані комбінованим способом з подоланням водних перешкод, виконанням льотно-тактичних навчань. Етап навчань триватиме 7 днів.

 

24 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів