В Ужгороді встановлять камери відеоспостереження для боротьби з терористичними загрозами

В Ужгороді встановлять камери відеоспостереження для боротьби з терористичними загрозами
25 липня президент України Петро Порошенко доручив прем'єр-міністру Володимиру Гройсману і меру Києва Віталію Кличку вжити заходів для забезпечення громадського порядку та громадської безпеки в столиці і по всій країні. 

 

Порошенко пояснив, що це доручення пов'язане з вбивством журналістам Павла Шеремета в Києві минулого тижня. Цю подія президент розцінює як «небезпечний для життя багатьох осіб зухвалий теракт». Виходячи з цього, президент сказав про необхідність підвищення швидкості реагування на правопорушення за допомогою відеоконтролю за ситуацією в громадських місцях, повідомляє прес-служба глави держави.

«Глава держави звернувся (до Гройсмана і Кличко) з проханням встановити у всіх обласних центрах, а при необхідності - в містах і районних центрах, в місцях найбільш масового скупчення людей і на територіях, наближених до них, прилади та засоби зовнішнього контролю (відеоспостереження) з довготривалим зберіганням записів», - розповіли в Адміністрації президента.

Також Порошенко вказав на необхідність посилення протидії неконтрольованому обігу зброї, вибухівки та боєприпасів. За його словами, нещодавні події в Україні свідчать про те, що в країні зросли терористичні загрози і різко погіршилася криміногенна обстановка.

«Це пов'язано як з неконтрольованим оборотом зброї, вибухівки та боєприпасів всередині країни, так і з російською агресією, спрямованою на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в країні», - вважає президент.

 

25 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів