Ужгородці боргують «за ліфт» понад 3 мільйони гривень

Ужгородці боргують «за ліфт» понад 3 мільйони гривень
Ліфтове господарство в Ужгороді складається з майже півтисячі витягів, які обслуговують два підприємства. Одне з них – КП «Ужгородліфт».

 

Як розповів газеті "Ужгород" директор підприємства Сергій Сорока, «Ужгородліфт» виконує технічне обслуговування, ремонт ужгородських витягів, за потреби – капітальний або їх заміну. На підприємстві працює 38 працівників: семеро – в апараті управління і 31 робітник. На сьогодні "Ужгородліфт" обслуговує близько 300 ліфтів, хоч загалом в Ужгороді їх є десь півтисячі. Решту ліфтів обслуговує одне приватне підприємство, яке функціонує в місті.

Під контролем підприємства – і житловий фонд, і відомчий, до якого належать лікарні, підприємства, готелі і т. ін. У житловому фонді на обслуговуванні - 286 витягів, серед них є й такі, що не працюють. Декотрі з них були розкрадені ще в 90-их роках, тому потребують повної заміни, бо відновити їхню роботу навіть капітальним ремонтом уже неможливо.

135 «житлових» ліфтів – чехословацького виробництва, які морально й фізично застаріли. За кордоном такі ліфти майже всі замінені на нові, модернізовані, а в Ужгороді вони все ще працюють. Уже й запчастин до них не випускають, тому з кожним місяцем і роком стає дедалі важче роздобути якусь деталь на ці витяги.

Заміна застарілих витягів є пріоритетним напрямом роботи КП «Ужгородліфт», бо після капремонту експлуатація ліфтів продовжується лише на чотири роки. Це практично біг на місці.

В ідеалі потрібна постійна планова заміна ужгородських ліфтів, по 5-10 штук на рік. Однак, як завжди, проблема в коштах. З міського бюджету торік на капремонт міських витягів було виділено 2,5 млн. грн., цього року – 100 тисяч. 

Аварійна служба працює цілодобово, мешканці телефонують часто, є випадки, коли на день буває і по 30 викликів. Зокрема, під час спеки чи сильних морозів стається більше збоїв у роботі ліфтів, бо метеоумови сильно впливають на обладнання.

Станом на сьогодні мешканці міста боргують за обслуговування ліфтів 3,5 млн. грн. Буває, що лише з одного під’їзду борг сягає 25-30 тисяч. 

Джерело: газета "Ужгород"

 

26 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів