Закарпатські депутати вирішили, чим займуться у четвер

Закарпатські депутати вирішили, чим займуться у четвер
У вівторок, 26 липня, під головуванням Михайла Рівіса відбулося засідання президії Закарпатської облради, де розглянуто всі питання, внесені на розгляд депутатів під час проведення 28 липня п.р. пленарного засідання четвертої сесії. Участь у ньому також взяв голова ОДА Геннадій Москаль.

 

Михайло Михайлович оголосив присутнім порядок 1-го пленарного засідання сесії, зауваживши, що частина з цих питань розглянуті профільними постійними комісіями під час третьої сесії та рекомендовані до прийняття, а також ті питання, прийняття яких необхідне для забезпечення нормальної роботи ради, або строки прийняття яких визначені законодавством, будуть запропоновані ним до включення в порядок денний четвертої сесії обласної ради, інформує прес-служба Закарпатської облради.

Відтак головуючий озвучив кожне питання, що надійшло на розгляд ради, та ставив на обговорення пропозицію щодо його включення до порядку денного як сесії, так і першого пленарного засідання четвертої сесії. Всього винесених питань на 1-е пленарне засідання - близько 40.

Серед питань - про внесення змін до рішення обласної ради від 8 грудня 2015 року №30 «Про утворення  постійних комісій обласної ради» та про лічильну комісію обласної ради 7-го скликання. Це пов’язано з тим, що після обранням заступника голови ради Петра Грицика, його необхідно вивести зі складу цих комісій і обрати іншого депутата від партії «Відродження».

Серед програм, які прийматимуться обранцями на наступні роки, включено: про Програму профілактики злочинності на території Закарпатської області на 2016 – 2020 роки; Регіональну  програму  боротьби  з контрабандою, організованою злочинністю та корупцією на 2016 – 2020 роки;  внесення змін до Обласної цільової програми «Власний дім» на 2016 – 2020 роки;  внесення змін до Програми забезпечення розвитку освіти, культури, традицій національних меншин області на 2016 – 2020 роки; внесення зміни до Програми мобілізаційної підготовки Закарпатської області на 2016 рік тощо.

Також включені в порядок денний сесії питання про  погодження  надання  надр  у користування товариству з обмеженою відповідальністю «Проектно-будівельний комплекс»; про затвердження зон санітарної  охорони родовища підземних теплоенергетичних (термомінеральних) вод в урочищі «Чігосуг» (м. Берегово) та ін.

Серед кадрових питань - депутати погоджуватимуть призначення головного редактора газети «Новини Закарпаття» та директора Закарпатського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Розглядатимуть питання про прийняття із державної  власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області рухомого та нерухомого майна професійно-технічних навчальних закладів.

Але головним питанням сесії, винесеним бюджетною комісією, стоятиме внесення змін до рішення обласної ради від 05.01.2016  №134 «Про обласний бюджет на 2016 рік» (зі змінами від 17.03.2016, 05.04.2016,14.06.2016).

Також депутати прийматимуть звернення до центральних органів влади, зокрема: щодо фінансування будівництва мосту в смт Буштино Тячівського району; фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян; роздержавлення державних підприємств агропромислового комплексу області; фінансового забезпечення  реконструкції та поточного ремонту автомобільних доріг за рахунок надходжень митних зборів; перегляду тарифів на газ для населення; підписання міжурядової угоди про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та про експлуатацію міжнародного аеропорту «Ужгород»; прискорення прийняття Закону України «Про внесення  змін  до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення  державного контролю за використанням і охороною земель»; внесення змін до Бюджетного кодексу України про розподіл рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів.

 

 

 

26 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів