Ще трошки-трошки: на Закарпатті треба для малят добудувати лікувальний корпус санаторію "Малятко"

Ще трошки-трошки: на Закарпатті треба для малят добудувати лікувальний корпус санаторію "Малятко"
Добудувати корпус унікального дитячого пульмонологічного санаторію “Малятко”, що розташований в селі Оноківці Ужгородського району, просять владу батьки.

 

Так, до ужгородських ЗМІ звернулись з повідомленням, в якому йдеться про те, що кілька років стоїть недобудований лікувально-діагностичний корпус закладу, в якому мають бути розташовані соляні кімнати.

“Це єдиний заклад в області з таким високим рівнем надання послуг, пише пані Наталя Гнатків з Ужгорода. – У мене донька 8 років, має постійні обструктивні бронхіти, і тільки тут в санаторії влітку має можливість пройти курс оздоровлення. Аналогічного закладу на Закарпатті немає. Але колись, коли ми тут були в перші рази, ще працювала соляна кімната, яка дає дуже добрий ефект на бронхи та легені. Потім старий корпус, в якому були ці кімнати, вирішили реконструювати (він уже сипався), але грошей забракло. Просимо владу – допоможіть закладу, вже лише дозавершити потрібно той корпус, роботи небагато. Будемо вдячні”.

Журналісти  звернулися до адміністрації закладу за коментарем, коли відремонтують корпус.

На запит головний лікар обласного дитячого санаторію «Малятко» Галина Мороз повідомила, що корпус справді перебуває на реконструкції, його вже звели, встановили покрівлю, вікна, двері. Наразі потреба у оздоблювальних роботах, проведенні всіх необхідних мереж. Так, це робота значна,  але вкрай необхідна, адже санаторний заклад такого типу й комплексу надання послуг – єдиний в області.

“При виконанні запланованого, тобто завершення вже розпочатого, заклад стане переломною точкою в повному охопленні дітей  санаторним лікуванням враховуючи, що Закарпаття багате на санаторну систему, але бідне на санаторно-курортні послуги саме дітям, – розповіла Галина Іванівна. – Тому є нагальна потреба в завершенні даного корпусу. До того ж, проведення реконструкції корпусу № 1 є вкрай необхідним і задля втілення в практику новітніх методик реабілітації (іпотерапія та інші), які активно практикують на базі закладу”.

Є ще один фактор, який не слід скидати з терезів, наголошує головний лікар: “Незавершене будівництво під впливом атмосферних чинників та часу підлягає руйнації і в подальшому тягне до збільшення вартості даного об’єкта”.

Наразі батьки вирішили зібрати підписи й звернутися з листом до обласної влади з проханням виділити кошти на добудову лікувального корпусу санаторію “Малятко”. “Сподіваємося, нас почують, адже зарази кого жити й працювати, як не заради дітей?”, – пише пані Наталія.

Для довідки

На сьогодні обласний спеціалізований дитячий пульмонологічний санаторій «Малятко» на 80 ліжок є єдиним на території Закарпатської області цілодобовим стаціонарним закладом охорони здоров’я, що забезпечує надання дітям послуг лікувального, оздоровчого, профілактичного та реабілітаційного характеру, з використанням кліматичних факторів, із застосуванням фізіотерапевтичних методів, дієтотерапії, лікувальної фізкультури та інших методів лікування та реабілітації.

Джерело:  zakarpattya.net

 

26 липня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів