До 65-річчя – випустили бібліографічний покажчик закарпатського поета і не тільки Василя Густі

До 65-річчя – випустили бібліографічний покажчик закарпатського поета і не тільки Василя Густі
Днями у «Видавництві Олександри Гаркуші» вийшов бібліографічний покажчик «Василь Густі». Видання підготоване Закарпатською обласною універсальною бібліотекою імені Федора Потушняка до 65-річчя від дня народження письменника, поета, драматурга, перекладача, журналіста. Ця книга продовжує серію бібліографічних покажчиків «Культура краю в особах».

 

1255 пунктів бібліографії відображають різні грані творчості та діяльності голови Закарпатської організації Національної спілки письменників України Василя Густі. Зокрема, твори, видані окремими книгами, із рецензіями на них, тексти у збірниках, періодичних виданнях, переклади творів письменника, перелік пісень на слова автора, переклади, здійснені ювіляром, а також перелік книг, укладених Василем Густі, його літературознавчі статті, рецензії, передмови, журналістські матеріали. У довідковому виданні вміщено й перелік матеріалів про життя і творчість Заслуженого працівника культури, довідкові та бібліографічні видання. Всі пункти кожного розділу  бібліографії розташовані у хронології публікації та за алфавітом заголовків.

Відкриває покажчик своєрідний творчий портрет Василя Густі – стаття кандидата філологічних наук, літературознавця Олександри Ігнатович «Територія вразливості: тінь журавля».

Видання, укладене бібліотекарем Олександрою Шамайдою, ілюстроване фотографіями обкладинок книг письменника та фотографіями із родинного архіву. Обкладинку прикрашає світлина замку в рідному селі письменника Королево.

uzhgorod.net.ua

 

27 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів