На Хустщині площа лісу складає понад 40 гектарів

На Хустщині площа лісу складає понад 40 гектарів
Хустське лісове дослідне господарство складається з 10 лісництв загальною площею у понад 42 тисячі гектарів. Найбільшу площу у лісовому фонді займають букові деревостани. На наступному місці – клен, явір, граб, ясен, акація, вільха, сосна та береза. А нещодавно до лісового фонду ДП "Хустське ЛДГ" приєдналося 11 тисяч га від філії "Хустське ЛАГ". Попри велику площу лісового фонду, лісівники в господарстві працюють за принципом максимально наближеного до природи лісогосподарювання.

 

Як розповідає директор господарства Степан Мамчич, на початку 2000-х років Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства активно впроваджує новітні методи та технології лісового господарювання у рамках швейцарсько-українського проекту розвитку лісового господарства "FORZA". Першою пілотною територією проекту стало ДП "Хустське ЛДГ". Головна мета проекту – досягнення сталого багатофункціонального ведення лісового господарства з особливим наголосом на належне управління довкіллям та поліпшення життєвого рівня місцевого населення.

"У 2000 році ми мали швейцарсько-український проект. Звідси і назва нашого господарства. Н. Бистрий був обраний пілотною територією для втілення ідей інтегрального плану розвитку водозбору — із застосуванням світового досвіду та сучасних технологій.. Відтак були впроваджені новітні технології, а саме електронні карти місцевості, завдяки яким можна в будь-який момент отримати детальну інформацію про ту чи іншу ділянку лісу. Опісля чого спільними зусиллями українських та чеських колег-лісівників було виконано статистичну інвентаризацію лісу. Розпочалося й переформування лісових насаджень краю з однопородних, одновікових у мішані, різновікові шляхом проведення не суцільних, а вибіркових рубок. Хочу також наголосити, що лісовий фонд Хустщини – з достатнім запасом деревини", - каже Степан Мамчич.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

27 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів