В Ужгороді відбудеться виставка марок, присвячена Олімпійським іграм

В Ужгороді відбудеться виставка марок, присвячена Олімпійським іграм
5 серпня, об 11.30, у спорткомплексі "ЮНІСТЬ" відбудеться урочисте відкриття ІІ-ої Регіональної філателістичної виставки "Закарпатолімпфіл-2016" або ж "Назустріч Ріо".

 

Презентацію присвячують черговим Олімпійським іграм, які розпочнуться в Ріо-де-Жанейро в той самий день, повідомили в  Управлінні культури Закарпатської ОДА.

Як розповів голова Ужгородського клубу філателістів Микола Дудник, спортивна тематика є однією з найулюбленіших для колекціонерів марок, "олімпійські" ж – особливо цінні. Так, на виставці в Ужгороді буде представлено близько 30 тематичних експонатів, і з них 5 мають усі шанси одержати престижні нагороди на Міжнародній філателістичній виставці, що проходитиме в Одесі вже незабаром.

Щодо учасників, то це 30 філателістів із різних областей України, а також – із Угорщини та Вірменії. Колекціонери з різним стажем: від школярів – до іменитих філателістів.  

Загалом, експонують майже 10 тисяч марок! 

А ще – презентують та погасять нову марку, спеціально замовлену з нагоди виставки Закарпатським обласним товариством філателістів. Її наклад – усього 285 екземплярів, частину розподілять між учасниками виставки, решта – надійде у вільний продаж.

Розробив марку та конверт художник-філателіст Олександр Шевченко. В її сюжеті фігурує знакова марка, що була випущена поштою Греції до перших Олімпійських ігор у 1896 році, а також "олімпійська" марка Радянського Союзу з зображенням фехтувальника – ця, кажуть ініціатори, на знак підтримки закарпатського спортсмена Анатолія Герея, котрий оце захищатиме честь України на Олімпійських іграх у Ріо.  

Виставка діятиме з 5 по 8 серпня, оглянути її можна щодня з 10.00 до 18.00.

 

 

28 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів