Про те, як поширювалося християнство в Україні, говорили в Ужгороді

Про те, як поширювалося християнство в Україні, говорили в Ужгороді
Днями в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Ф. Потушняка обговорили поширення християнства в Україні через призму закарпатського бачення, подискутували про дату хрещення Русі та Закарпаття, почули статистику належності до різних конфесій населення краю та бажання змінити церкву тощо.

 

На круглому столі „Історія християнства в Україні: досвід Закарпаття", ініційованому облдержадміністрацією та історичним факультетом УжНУ, були присутні керівник апарату облдержадміністрації Олександр Петік, представники духовенства традиційних релігійних конфесій краю, громадських організацій, науковці ДВНЗ „Ужгородський національний університет" та всі охочі.

За словами декана історичного факультету Володимира Фенича, досі залишається дуже багато нез'ясованих дискусійних питань, які стосуються й історичної, й богословської площин: "Той вибір, який був зроблений Володимиром на користь Візантійського обряду був зроблений тоді, коли церква була єдиною, не було ще розколу між Східною і Західною Церквами, який настав 1054 року. Чи був Володимир свідомий того, що вони ставали християнами єдиної святої апостольської церкви". Історики стверджують, що точної дати Хрещення Русі нема, а 988 рік сприймається як канон, тому дискусії тривають.

До Дня Хрещення Русі у обласній бібліотеці діє книжково-ілюстративна виставки „Християнство – основа європейської цивілізації" та "Хрещення Київської Русі в художній літературі" інформує Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Ф.Потушняка.

 

29 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів