Стало відомо, скільки закарпатців стали жертвами торгівлею людьми за останні два роки

Стало відомо, скільки закарпатців стали жертвами торгівлею людьми за останні два роки
Відповідну інформацію у п’ятницю, 29 липня, оприлюднив Михайло Густей, оперуповноважений відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми кримінальної поліції ГУ Національної поліції в Закарпатській області.

 

За словами Густея, протягом 2015 року та за першу половину 2016 року закарпатськими правоохоронцями було виявлено два факти торгівлі людьми. Загалом у цих ситуаціях постраждалими визнали 8 осіб (по 4 у кожному випадку). Обидві справи наразі знаходяться на розгляді у суді, а затримані порушники, котрі звинувачуються у торгівлі людьми, знаходяться в ізоляторах тимчасового тримання. Санкції статті ККУ, яка інкримінується злочинцям, передбачають покарання у вигляді покарання терміном від 10 до 15 років.

«Більшість осіб, постраждалих від торгівлі людьми, відмовляються звертатися до правоохоронних органів чи органів соціального захисту. Бояться, тому що не хочуть розголосу, переживають, що про це дізнаються сім’ї чи батьки», - зазначає Михайло Густей.

Інна Сабадош, голова Закарпатської громадської жіночої організації (ЗГЖО) «Веста», також запевняє, що кількість реальних жертв торгівлі людьми, які проживають у Закарпатській області, значно перевищує офіційні цифри.

«Наша область є прикордонною, транзитною, тому проблема торгівлі людьми для нас актуальна. На сьогодні в області встановлено 17 статусів осіб, які постраждали від торгівлі людьми, але загалом цих людей набагато більше», - заявляє пан Сабадош.

30 липня у світі відзначається Міжнародний день боротьби з торгівлею людьми. За підрахунками спеціалістів, за період із 1991 року по сьогоднішній день жертвами торгівлі людьми стали понад 160 тисяч українців. 

uzhgorod.net.ua

 

29 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів