Закарпатські можновладці повели зустріч з представниками бізнесу Чехії

Закарпатські можновладці повели зустріч з представниками бізнесу Чехії
У п’ятницю, 29 липня, голова Закарпатської облради Михайло Рівіс зустрівся з делегацією бізнесових структур Пардубицького краю Чеської Республіки.

 

Участь у перемовинах також взяли перший заступник голови облради Йосип Борто, адміністративний директор Фонду «ВіЗа» Володимир  Чубірко та керівники підрозділів виконавчого апарату облради.

З чеської сторони делегацію представляли: магістр Вацлав Сноупек, голова контрольної комісії Представництва Пардубицького краю, член Палати депутатів Парламенту ЧР; Людмила Навратілова, член виконкому Пардубицького краю, яка відповідає за інвестиції та майно; Пітер Лукаш, виконавчий директор енергетично-технічного інноваційного кластеру; Павло Адамек, заступник голови Регіональної господарської палати Пардубицького краю; Іва Роушарова, керівник регіональної канцелярії Chrudim, Господарська  палата Пардубицького краю; Інгрід Клейнова, працівник департаменту комунікацій і зовнішніх зв'язків уряду  Пардубицького краю.

У ході двосторонніх перемовин йшлося про те, що у рамках підписаного Меморандуму про поглиблення співпраці між Закарпатським та Пардубицьким краями, сторони реалізовують ряд проектів в соціальній сфері.

– Для нас дуже важливий аспект економічного розвитку краю в рамках співпраці з Пардубицьким краєм. Зараз Закарпаття, як і вся країна, переживає нелегкі часи – зарплати у людей низькі, зате тарифи на комунальні послуги збільшуються у рази, тому влада краю докладає максимум зусиль у створенні робочих місць, залученні інвестицій, співфінансуванні розбудови дорожньої, туристичної та прикордонної інфраструктури, – звернувся до чеських партнерів Михайло Рівіс.

Коли мова зайшла про обмін досвідом між вишами обох регіонів, заступник голови Регіональної господарської палати Пардубицького краю Павло Адамек запропонував співпрацю і між профтехучилищами, коледжами та ліцеями. Він зауважив, що молоді закарпатці можуть проходити навчання в Чехії з подальшим наданням їм роботи та відповідними житловими умовами. Або ж, після обміну досвідом, можуть працювати вдома на підприємствах, на яких виготовляється продукція за європейськими стандартами.

Також з вітальним словом до гостей звернувся і перший заступник голови облради Йосип Борто, який підкреслив:

– Ми дуже зацікавлені у співпраці з вашим регіоном, зокрема, в обміні досвідом у впровадженні сучасних інноваційних енергетичних технологій. Закарпатці вже навчилися заощаджувати на компослугах, але для цього потрібно їм запропонувати альтернативні види джерел для обігріву, електроенергії, використання газу тощо, – мовив Йосип Йосипович.

До слова, після нещодавнього візиту гетьмана Пардубицького краю Мартіна Нетольцького до Закарпаття, погоджено співфінансування ще 6 спільних проектів у закладах освіти в Перечинському, Великоберезнянському та Ужгородському районах. Крім того, чехи обладнають класи у Новоселицькій та Порошківській школах.

За словами директора Фонду «ВіЗа» Володимира  Чубірка, виділені з бюджету Пардубицького краю майже 2,5 млн.чеських крон на днях вже поступили на рахунок фонду. Тож реалізація проектів вже розпочалася.

А Михайло Рівіс додав, що на вчорашній сесії депутатський корпус підтримав співфінансування облради та Пардубицького краю визначених об’єктів соціального значення та виділив з обласного бюджету 2,2 млн.грн. на їх розбудову, передає прес-служба Закарпатської облради

 

29 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів