Прокуратура Закарпаття виявила грубі порушення вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища

Прокуратура Закарпаття виявила грубі порушення вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища
Прокуратурою Закарпатської  області розпочато кримінальне провадження стосовно посадових осіб Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства та ДП «Перечинське ЛГ» за ознаками вчинення ними кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем.

 

Як повідомили у відділі представництва інтересів громадянина або держави в суді та при виконанні судових рішень, прокуратурою області встановлені грубі порушення вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, а саме з питань охорони лісових ресурсів у межах природно-заповідного фонду.

Встановлено, що посадові особи Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства та ДП «Перечинське ЛГ», в порушення  вимог Лісового кодексу України, Закону України «Про природно-заповідний фонд України», незаконно погодили та видали ряд лісорубних квитків, у тому числі у 2016 році,  на підставі яких в межах території загальнозоологічного заказника загальнодержавного значення «Тур`є-Полянський» здійснено заборонену господарську діяльність (проведено прохідну рубку догляду) та порушено режим використання вказаного об’єкту природно-заповідного фонду загальнодержавного значення, поінформували у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Згідно з розрахунком  Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, розмір шкоди, заподіяної ДП «Перечинський ЛГ» внаслідок незаконної рубки дерев попередньо складає понад 410 тис. грн., чим на вказану суму державним інтересам заподіяно збитки.

 

Довідка:

ч.2 ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем кщо воно спричинило тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

 

 

29 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів