Прокурор Закарпаття задався ціллю ловити "велику рибу"

Прокурор Закарпаття задався ціллю ловити "велику рибу"
Сьогодні під головуванням прокурора Закарпатської області Володимира Гаврилюка відбулась розширена оперативна нарада щодо підведення підсумків роботи органів прокуратури Закарпатської у першому півріччі 2016 року.

 

Зосереджено увагу колективу не на обговоренні позитивних напрацювань, яких, звичайно, не мало, а на необхідності негайно вирішити проблемні питання, які поставив перед Закарпатською прокуратурою Генеральний прокурор України, повідомили у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

"Нагальне вирішення приорітетних проблем, а це, перш за все, незаконні рубка, оборудки з землею, корупція та бюджетна сфера і, як наслідок, відновлення довіри суспільства»,-  ось на чому слід сконцентрувати наші зусилля найперше" – звернувся до підлеглих прокурор області.

Зокрема, наголошено на необхідність викриття чиновників високого рангу, за сприяння чи участі яких відбуваються масштабні порушення та незаконні рубки.

В контексті цього питання він навів приклад, коли у квітні Ужгородською місцевою прокуратурою було розпочато ряд кримінальних проваджень за фактами незаконної вирубки лісу на кордоні із Словацькою Республікою та привласнення коштів службовими особами лісового господарства та військовослужбовцями Чопського прикордонного загону, в результаті чого державі було завдано матеріальної шкоди на суму понад 5 млн.грн.

Наразі, враховуючи те, що до вчинення цих злочинів були причетні військовослужбовці Чопського прикордонного загону, постановою прокурори області було змінено підслідність та доручено розслідування цих фактів іншому органу досудового розслідування, а саме прокуратурі Ужгородського гарнізону Західного регіону України.

Проте, Володимир Гаврилюк наголосив, що Генеральний прокурор України хоче бачити кримінальні провадження за фактами саме таких серйозних порушень і викриття у цьому контексті не лише простих лісівників, а тих, хто реально стоїть за цими рубками – ловити «велику рибу».

«Сьогоднішня ситуація диктує особливі умови і вимоги до колективу органів прокуратури. І лише чесна, відповідальна і самовіддана робота професіоналів зможе відновити довіру жителів Закарпаття до прокурорської системи», - наголосив прокурор області.

Про результати діяльності прокуратури на окремих напрямах діяльності поінформував перший заступник прокурора області. Заслухали звіти усіх керівників місцевих прокуратур та керівників кремих підрозділів обласного апарату прокуратури.

Прокурор області поставив вимогу заступникам, керівникам структурних підрозділів та керівникам місцевих прокуратур проаналізувати стан справ та терміново надати пропозиції щодо радикального покращання  якості роботи, системного планування на стратегічно важливих напрямках.

За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення. Ним визначено низку заходів, які необхідно реалізувати у наступному півріччі.

 

29 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Прокурору області 2016-07-30 / 08:14:31

    Пане прокурор зробіть першим прийом громадян у Мукачеві! Але з виїздом і повідомленням в усіх ЗМІ, ось тоді Ви побачите усю справжню картину "щасливого" існування життя мукачівців.
    Ви для себе відкрите горизонт безчинства, тотальної корупції і нехтування правами людини.
    Люди сподіваються, що Ви їх почуєте!

  2. іван 2016-07-29 / 23:25:51

    В Мукачеві міліція-поліція, прокуратура настільки паралізовані корупцією, що шкода їм зарплату давати.Вони за гроші обслужать любого злодія, любе бидло. Чи не міг би новий обласний прокурор провести прийом громадян м.Мукачева?Мешканці Мукачева були б за це дуже вдячні!

  3. кадры 2016-07-29 / 22:53:40

    нужно сменить "керовников" чтоб вернуть доверие к органам прокуратуры области

  4. ДО МУКАЧВІЦЯ 2016-07-29 / 21:03:57

    ПРОКУРОР МІСТА БРАТЮК МАЄ ПІТИ У ВІДСТАВКУ.
    ТАКІ ГУЧНІ СПРАВИ У МУКЧЕВІ ПО ШАХРАЙКАМ БАЛАЖ НАДІЇ ТА ЇЇ ДОЧКИ ВБИВЦІ БАЛАЖ НАТАЛІЇ, ЯКА І ДАЛІ ПРАЦЮЄ ЛІКАРЕМ І НЕ ВІДСТОРОНЕНА ВІД РОБОТИ. ПО СТАРІЙ БАЛАЖ НАДІЇЇ, ЕКС ДИРЕКТОРА АГРАРНОГО КОЛЕДЖУ СПРАВА ПО ФАЛЬШИВОМУ ДИПЛОМУ ТЯГНЕТЬСЯ 12 РІК!!!! А ПРОКУРОРИ МІНЯЮТЬСЯ, СУДДІ КУПЛЕНІ ЗВОЛІКАЮТЬ З ОБИДВОМА СПРАВАМИ БАЛАЖ.
    ДО СЬОГОДНІ ПОПРИ РІШЕННЯ НАЦІОНАЛЬНИХ СУДІВ НЕ ВИКОНАНО РІШЕННЯ МІСКВИКОНКОМОМ ТА МІСЬКРАДОЮ ЩОДО ЛІКВІДАЦІЇ ЕКОЦЕНТРУ ТА ІНШИХ ЗАКЛАДІВ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ, МУКАЧІВСЬКА ВЛАДА НА ЧОЛІ ІЗ МЕРОМ УСЯЛЯКЛ НАМАГАЮТЬСЯ НЕВИКОНАТИ РІШЕННЯ СУДІВ, НАТОМІСТЬ СТВОРИЛИ ГІБРИД НА КШТАЛТ ЦЕНТРУ ПОЗАШКІЛНОЇ ОСВІТИ, ДО ЯКОГО ХОЧУТЬ ПРИЄДНАТИ ЕКОЦЕНТР, ЯКИЙ МАЄ СТАТУС ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ І НА ЯКЕ МАЛО БУЛО ВИДІЛЕНО ФІНАНСУВАННЯ ІЗ БЮДЖЕТУ МІСТА, ЩО НЕ БУЛО ВИКОНАНО. УСЕ ІДЕ В РОЗРІЗ ІЗ ЗАКОННІСТЮ В ДЕРЖАВІ.
    ПОДІБНИХ НЕЗАКОННИХ ОБОРУДОК У МУКАЧЕВІ БЕЗЛІЧ, ДЛЯ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ, ЗОКРЕМА ДЛЯ НАГЛЯДОВОГО ОРГАНУ ПРОКУРАТОУРИ ОБЛАСТІ НЕПОЧАТИЙ КРАЙ РОБОТИ!

  5. кум 2016-07-29 / 21:00:11

    чергове бла-бла-бла, а особливо коли поруч тебе сидить такий " фахівець" як заступник шимон, на якому вже немає де мітку покпасти.

  6. МУКАЧІВЕЦЬ 2016-07-29 / 20:53:37

    ВЕЛИКЕ ПРОХАННЯ ПОЧАТИ РОБОТУ ПРОКУРОРУ ОБЛАСТІ ІЗ МУКАЧЕВА, ДЕ КЛАН БАЛОГІВ НАРОД ПОНАД ДВА ДЕСЯТКА РОКІВ!!!!