Як закарпатці готуються до власних весіль? Розповідь весільного організатора

Як закарпатці готуються до власних весіль? Розповідь весільного організатора
Людина, що організовує свята, надзвичайно життєрадісна та приємна. Здається, що і все її життя – суцільне свято. З весільним організатором, директором студії свят «Родзинка» Оленою Яремою ми говорили про складнощі та радощі її професії, та, звісно, про основну «родзинку» професії - надзвичайно гарні та романтичні весілля.

 

«Зараз наречені відходять від закарпатського пишного і дуже дорогого весілля до європейського, елегантного»

 -         Ви – весільний організатор. Доволі незвична професія для Закарпаття…

-         Вже звична. Вже багато людей знають, що ми існуємо, розуміють, що робить весільний організатор і для чого він потрібен. Хоча, я не тільки весільний організатор, а, скоріше, організатор свят, оскільки ми працюємо не тільки на весіллях, а й на днях народженнях, до прикладу.

-         Чому обрали  цю професію?

-         Так склалося, що вже з 19 років я займалася організацією різних подій. Спочатку я працювала в компанії, яка займалася організацією конкурсів краси, а вже потім я вирішила створити власну студію по організації свят.

-         Який основний напрямок роботи вашої студії?

-         Звісно, найчастіше за допомогою в організації свята звертаються наречені. Дні народження чи романтичні вечері ми організовуємо рідше, ніж весілля. Також дуже часто ми працюємо на дитячих днях народження.

-         З чого починається підготовка свята?

-         Ми завжди розпочинаємо з обговорення усіх деталей свята із замовниками. Якщо мова йде про весілля, то перша зустріч із нареченими зазвичай триває 2-3 години. За ці кілька годин ми намагаємось зібрати максимум інформації про людей, для яких робимо свято. Для того, аби свято вдалося, команда організаторів має добре розуміти, хто ця пара, чим вона живе, як вони познайомилися, яка історія їхнього кохання… З цих всіх деталей складається концепція, і ми вже розуміємо в якому напрямку нам варто рухатися. З цього, власне, все починається. У мене ніколи не було готових проектів, які б ми продавали, ми завжди стараємося робити все індивідуально для кожного замовника. Далі розробляємо проект свята, займаємося всіма деталями.

-         Традиційне закарпатське весілля – це завжди таке пишне свято, з купою гостей. Ваші ж весілля, здається, у більш стриманому стилі. Чи готові закарпатці відходити від традицій і влаштовувати сучасні весілля?

-         Мені здається, що дуже готові. Це взагалі дуже такий цікавий момент. Мені подобаються дуже європейські весілля. Це, зазвичай, дуже вишукані весілля, елегантні, стримані. Ми відходимо зараз від такого закарпатського пишного і дуже дорогого весілля до європейського, елегантного, але все ж поки не до кінця відійшли, тому виходить щось таке проміжне. Дуже часто на весіллях є багато елементів, котрі є зайвими, але це, звісно, залежить від смаку. Але бувають і в нас дуже нестандартні весілля. Наприклад, минулого року ми організовували весілля в Буштині. Це було затишне і дуже ніжне свято, воно проходило на відкритому повітрі, джазова музика, легкий конферанс, вишукане меню… Навіть таке буває в Закарпатті, тому я сміло можу сказати, що ми відходимо від таких традиційних пишних весіль. Тяжко, але все ж відходимо.

-         Можете пригадати найоригінальніше свято, яке ви колись влаштовували?

-         Колись ми готували весілля без нареченої. Тобто, наречена знала, що вона виходить заміж, що їй потрібно придбати весільну сукню, і знала дату весілля. Але наречена не знала ні місця проведення свята, ні який в неї букет, ні концепції свята. Звичайно, так працювати було складно. Це була ідея нареченого, він хотів зробити сюрприз для коханої. Спочатку наречена погодилась на таку певну авантюру,але в процесі підготовки почала хвилюватися. Як і всі наречені вона хотіла знати, що буде, як буде, які квіти будуть… Але наречений – молодець. Він дуже мужньо це все витримав, і, зрештою, у нас все вийшло. В нас такий експеримент був уперше. І вже в день весілля, коли наречена прийшла на церемонію, ми навіть злякалися, ми ніяк не могли зрозуміти подобається їй чи ні. Звичайно, коли вона оговталася вже після урочистої частини, ми зрозуміли, що в нас все вийшло. Нареченій дуже сподобалися квіти, які ми обрали, оформлення зали, та й інші деталі.

 

«На Закарпатті мало хто готовий до весілля в українському стилі»

 

-         Зараз дуже популярними стали весілля в українському стилі. Чи звертаються до вас наречені, які готові до такого свята?

-         На жаль, дуже рідко. В Закарпатті дуже мало весіль в національному стилі. Всім подобається, але далеко не всі готові до цього. В нас переважає класичний стиль. Мені дуже шкода, що для багатьох, весілля в українському стилі – це багато різних караваїв, купа стрічок різних кольорів… Насправді, все можна зробити дуже гарно та стильно.

-         Чи складно працювати з нареченими, знаходити спільну мову?

-         По-різному буває, звісно. Але варто пам’ятати, що весільний організатор – це справжній друг, порадник на період підготовки свята. Ми завжди намагаємося будувати максимально дружні стосунки зі своїми клієнтами, часто запрошуємо їх до себе в офіс, телефонуємо, розповідаємо, які триває процес підготовки. Та й наречені мають змогу у будь-який момент зателефонувати нам, навіть вночі. До речі, був випадок, коли наречена, у ніч перед весіллям телефонувала в істериці, ледь не весілля скасовувати хотіла. Але нічого, я приїхала до неї вночі, поговорила, заспокоїла, і, наче все добре відбулося. Різні ситуації трапляються. Але ми завжди намагаємося допомогти своїм нареченим.

-         Ваша робота – це суцільні свята. Чи не буває, що хочеться відпочити від усього?

-         Я вже звикла до цього, та й мені це подобається. Звісно, мені часто хочеться відпочити від пишних святкувань. Мої друзі, до прикладу, не дуже розуміють, чому я не хочу святкувати День народження в рестораніJ

Джерело: zakarpattya.net

 

31 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів