У Закарпатській ОДА наполягають, що в Ужанському НПП все добре

У Закарпатській ОДА наполягають, що в Ужанському НПП все добре
Закарпатська ОДА подала адміністративний позов на Великоберезнянську районну раду, яка 22 червня цього року своїм рішенням визнала незадовільною роботу Ужанського національного природного парку. Про це голова ОДА Геннадій москаль повідомив на своєму особистому сайті.

 

– Чинним законодавством Великоберезнянська районна рада не наділена повноваженнями надавати оцінки роботі національних природних парків, які входять до сфери управління Міністерства екології та природних ресурсів України. –  йдеться в позові. – Тому рішення райради прийняте з перевищенням повноважень і грубими порушеннями Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про охорону навколишнього природного середовища» та «Про природно-заповідний фонд України».

Облдержадміністрація просить Великоберезнянський районний суд визнати протиправним і скасувати рішення райради «Про роботу лісогосподарських підприємств району щодо раціонального та ефективного використання лісових ресурсів» у частині визнання роботи Ужанського національного природного парку незадовільною.

– Органи місцевого самоврядування повинні діяти виключно в межах своєї компетенції, встановленої Конституцією та Законами України, а не займатися фінансовими махінаціями чи самодіяльністю, – коментує адміністративні позови голова ОДА Геннадій Москаль. – Якщо вони не робитимуть це з власної волі, дотримуватися законодавства їх примусить суд.  

Нагадаємо, ОДА також звернулася до суду з позовом проти Мукачівської міськради, яка дозволила приватизувати територію автовокзалу.

 

01 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів