Закарпатські лісівники скаржаться на туристів, які крадуть альтанки

Закарпатські лісівники скаржаться на туристів, які крадуть альтанки
Протягом останнього місяця лісівники Міжгірського лісгоспу ліквідували в лісових масивах більше сотні стихійних сміттєзвалищ. Особлива увага приділялася лісовим масивам вздовж автотрас, біля рекреаційних пунктів та біля заповідної зони, пише прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

 

За словами директора ДП “Міжгірське ЛГ” Івана Барни, міні-зони з малими архітектурними спорудами – столами і лавицями, бесідках, створені, зокрема, на Торунському і Синевирському перевалах, у Пилипці біля водопаду чи Келечині у сусідстві з цілющим мінджерлом. Щоправда, жаліються лісничі Міжгірського та Вучківського лісництв Ігор Роман та Андрій Романишин, дуже прикро, коли одні будують, а інші руйнують.

“Раз за разом фіксуються факти безглуздого знищення цих цінностей. Мало того, що подібні об’єкти цинічно подряпані ножем “автографами” безкультурних відпочиваючих, інколи й викарбуваними нецензурними словами, але й траплялися випадки, коли безслідно зникали лісові “меблі”, як, приміром, одного разу на піку Торунського перевалу. Це гріх перед громадськістю, адже вони призначалися для їхнього блага”.

"Ще не дочекалися ми іноземних гостей, як наші співвітчизники почали спілкуватися з природою «по-нашому». Красиві місця для відпочинку люди перетворюють в сміттєві звалища. З таких пунктів співвітчизники примудряються красти цілі альтанки. Не допомагають навіть різні способи укріплень таких споруд", – кажуть в Міжгірському лісгоспі.

Така ж ситуація і з прибиранням узбіч доріг від сміття. "Хоч кожен день їх забирай від обгорток, кульків і порожніх пляшок, а ситуація не змінюється: вранці прибрав, а до вечора знову накидали", – скаржаться лісівники.

 

01 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів