Уже в двох регіонах України сталися спалахи африканської чуми свиней

Уже в двох регіонах України сталися спалахи африканської чуми свиней
За останній період в Україні зареєстровано чотири спалахи захворювання на африканську чуму свиней: три в Одеській області і одна в Чернігівській, повідомляє прес-центр Держспоживслужби.

 

Так, в Одеській області зафіксовано спалах АЧС в с. Осинки Савранського району. У цьому населеному пункті сформована група з вилучення свиней за участю представників ДСНС, райдержадміністрації та спеціалістів ветеринарної медицини.

В с. Дорожнє Балтського району Одеської області через спалах АЧС вилучено та знищено 24 голови свиней. З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС 2 серпня проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Балтський райдержадміністрації.

Крім того, через спалах АЧС вилучено та знищено 97 голів свиней в ФО Варбанец В. В. (територія Барановської сільської ради Іванівського району Одеської області). Вчора відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Іванівській райдержадміністрації щодо вжиття заходів по локалізації та ліквідації захворювання у зазначеній території.

У свою чергу, за оперативною інформацією ГУ Госпродпотребслужби в Чернігівській області, в зв'язку з встановленням випадку АЧС відбулося засідання Державної протиепізоотичної комісії при Ічнянській райдержадміністрації, на якому затверджено план заходів з профілактики, запобігання поширенню та ліквідації захворювання на африканську чуму свиней в приватному секторі с. Бакаївка Ічнянського району Чернігівської області. На місці працюють оперативні групи по вилученню свинопоголів'я і м'ясопродуктів з господарств громадян.

Нагадаємо, через аномально спекотне літо на півночі Росії минулого тижня вперше за 75 років зареєстрували спалах сибірської виразки.

 

03 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів