Початок серпня на Закарпатті – період фестивалів

Початок серпня на Закарпатті – період фестивалів
Традиційно у першу неділю серпня на Закарпатті відзначають день  Боржавської вузькоколійки – єдиної діючої на території українських Карпат.

 

Святкування розпочнеться у центрі Виноградова, біля пам’ятника виноробу, а завершиться урочистою програмою на станції Хмільник.

7 серпня селище Великий Бичків на Рахівщині відзначатиме 643-ю річницю з дня заснування. Цього дня тут відбудеться фестиваль «Бичківські голубці». На святі представлять більше двох десятків видів цієї страви з різноманітними начинками та з розмаїттям розмірів, адже  на Закарпатті вірять, найсмачніший той голубець, довжина якого не перевищує розмір мізинця.

У цю неділю у селі Вучкове Міжгірського району відбудеться ,,Фестиваль бджолярів" приурочений до релігійного свята "Медовий спас" або "Маковія". У програмі - виступи фольклорно - мистецьких колективів, посвячення меду та продукції бджільництва, виставка ярмарок бджолярів та народні гуляння біля гейзера мінеральної води.

Гостей та мешканців обласного центру у неділю чекає веселе видовищне спортивне змагання - сплав по річці Уж на плавзасобах різної конструкції «Ужгородська регата». До участі у ньому запрошуються будь-які не моторні плавальні засоби - човни, надувні човни, плоти. Вітаються саморобні конструкції, оригінальний декор і костюми.

Фестиваль, що не має аналогів в Україні цих вихідних відбудеться на Перечинщині.  Протягом трьох днів, із 5 по 7 серпня, в с.Лумшори біля підніжжя Полонини Руної  розгорнеться музично-велосипедний фестиваль  "Wild wild fest".  На сценах фесту виступлять відомі виконавці та гурти, активний відпочинок буде представлений заняттями з йоги, айкідо, фітнесу, велосипедними спусками й екскурсіями Полониною Руною. На території діятимуть дитяча ігрова зона, кемпінг, відвідувачам запропонують широкий вибір закарпатських страв та  вегетаріанських закусок.

 

03 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів