В УжНУ стартує перша в Україні унікальна магістерська програма для майбутніх політиків та управлінців

В УжНУ стартує перша в Україні унікальна магістерська програма для майбутніх політиків та управлінців
Сьогодні в Ужгородському національному університеті презентували першу в Україні спільну магістерську сертифікатну програму «Публічна політика та адміністрування», яка діятиме на базі одразу двох національних університетів – Ужгородського та Донецького імені Василя Стуса.

 

«У нас сьогодні визначний день, тому що ми започатковуємо нову магістерську сертифікатну програму. Інтерес  до програми ми очікуємо дуже високий. Вона унікальна з кількох точок зору. Програма знаходиться на межі багатьох спеціальностей, які дуже важливі для нового типу управлінців. Друге, про що я хотів сказати, це перша магістерська програма, яка є спільною між двома національними університетами. Два потужні університети з потужним потенціалом об’єднують свої зусилля, щоб навчати дітей», – зазначив під час презентації ректор УжНУ Володимир Смоланка.

Курс «Публічна політика та адміністрування» буде сформована на стику політології, державного управління, менеджменту, маркетингу, права та публічного адміністрування. За словами розробників, її унікальність полягає у тому, що вона є практично орієнтованою, проваджуватиметься за участю широкого кола експертів-практиків України і провідних науковців двох вишів. Реалізація навчального процесу відбуватиметься на базі альтернативних форм навчання у форматі лекцій, практикумів, кейсів, майстер-класів, тренінгів, проектної роботи, літньої школи.

Навчання по новій програмі стартує вже 1 жовтня цього року. Триватиме курс 9 місяців . Відбиратимуть для проходження курсу по 10 слухачів у кожному університеті. Потенційні слухачі можуть представляти будь-який університет чи бути вже дипломованими спеціалістами. Відбір відбуватиметься на основі стандартного набору документів та мотиваційного листа, які можна подавати протягом вересня. Предмети у курсі будуть рівноцінно розподілені між викладачами ДонНУ та УжНУ.

Вартість програми складе 625 гривень на місяць. Однак завдяки участі ДонНУ у міжнародних грантових програмах, котра триватиме до кінця цього року, слухачі зможуть розраховувати на знижку за перші три місяці.

По завершенню програми випускники отримають спільний сертифікат Донецького національного університету імені Василя Стуса та Ужгородського національного університету (з додатком до нього) та запис щодо прослуханої освітньої програми у додатку диплома магістра європейського зразка (для студентів).

uzhgorod.net.ua

 

04 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів