Ресторатор Левицький розповів про розробку і будівництво тераси на Корзо

Ресторатор Левицький розповів про розробку і будівництво тераси на Корзо
Після учорашнього скандалу зі зведенням тераси ресторану "Фабрика Другетті" на вулиці Корзо, власник закладу, ресторатор Роберт Левицький зустрівся з журналістами і розповів про проектування та зведення тераси, котра встигла наробити вже чимало шуму в місті.

 

За словами Роберта Левицького, вулиця Корзо на сьогодні є «мертвою вулицею»:

«Корзо на сьогодні не є привабливою вулицею і привабливим місцем відпочинку. Це суто транзитна вулиця, яка з’єднує праву і ліву частину Ужа. Історично склалося  так, що якихось якорів, які б ужгородців і туристів притягували на Корзо, немає. У вихідні дні Корзо повністю мертве. У будні ввечері немає і 10% трафіка, який є вдень. Одним із ключових моментів, які можуть додати імпульс Корзо, є тераси», - переконаний Левицький.

Розповів Левицький і про досвід сусіднього із Закарпаттям Львова, котрий кілька років тому також зіштовхнувся із проблемою неприйняття нових терас в історичному центрі міста.

«Кілька років тому я був у Львові на одному форумі і якраз один із чиновників розказував ситуацію, коли Садовий прийшов до влади і було прийнято рішення дозволити підприємцям будувати тераси. Був великий супротив громадськості тоді. На сьогодні ми, ужгородці, за хорошим настроєм їдемо у Львів. Ми на вихідні у своєму місці не залишаємось. І туристу, який заїжджає в Ужгород, немає що тут робити на вихідних. На жаль, наше місто просто не має шарму. І такі зелені зони у вигляді терас придають місту в тому числі і шарм».

Розробка та затвердження нинішнього вигляду тераси на Корзо тривали майже півроку.

«Хочу сказати, що з березня у нас ведеться дискусія із управлінням архітектури, якою має бути тераса. Було декілька відмов і саме сьогоднішня тераса є тим рішенням, яке ми отримали. Концепт тераси розробляв не я. Терасу на Корзо розробляла відома дизайнерська студія. Це є наше спільне бачення і на моє переконання сьогодні всі підприємці, які мають заклади харчування на Корзо, мають приходити в місто зі своїм баченням чи радитися з містом. Але знаходитись в тому стані, в якому ми знаходимось сьогодні… Корзо зараз мертве», - заявив Левицький.

«У Парижі майже 10 тисяч терас. Мілан має 55 привабливих місць і з них – порядку 15 це тераси і ресторани Мілана. Чому у нас так не може бути? Чесно кажучи, не знаю», - додав Левицький. 

uzhgorod.net.ua

 

04 серпня 2016р.
-->

Коментарі:

  1. валерий 2016-08-05 / 09:12:17

    Вчера гуляли по Корзо с товарищем -львовянином. Нам терраса понравилась . Улица стала нарядней и уютнее. Раньше там стояли попрошайки....

  2. Роман 2016-08-04 / 18:37:48

    Після подібного роду "коментаря" фахівця-бізнесмена зайвий раз переконуєшся, що ні в якому разі не варто дозволяти будівництво вказаної "тераси"! Та й для чого вона у такому "мертвому" місці???

  3. 123 2016-08-04 / 14:47:57

    якби не 15 терас Мілана... клоун мля