Укол гумором: Анатолій Герей відповідає на запитання-тести

Укол гумором: Анатолій Герей відповідає на запитання-тести
Якщо хочете підняти собі настрій, їдьте на тренування до українських шпажистів.

 

Який би важкий не був у них збір, до чого б вони не готувалися - до головного старту чотириріччя, а для когось із них може і всього життя, вони завжди веселі та кмітливі. Причому, всі, починаючи від юніорів, і закінчуючи масажистом команди (або правильніше буде сказати майстром на всі руки і в минулому, до речі, теж фехтувальником) Володимиром Євтушенко.

Загалом, якщо хочете ближче познайомитися з четвіркою діючих чемпіонів світу, а заодно і посміятися, читайте анкету, яку видання «СЕ» підготувало до старту змагань з фехтування на Олімпіаді.

В опитуванні взяли участь четверо українських олімпійців: Дмитро Карюченко, Богдан Нікішин, Максим Хворост та наш земляк Анатолій Герей. Задля того, щоб заощадити ваш час подаємо лише варіанти відповідей Анатолія Герея.

– Що сниться напередодні Олімпіади?

– Нічого не сниться, після тренувань всі дружно вирубуються об одинадцятій вечора і вранці не хочемо ставати на зарядку.

– Назвіть найяскравіший поєдинок в історії фехтування на Олімпіадах?

– Це командний фінал на Олімпіаді в Сіднеї. Всю зустріч вели французи. І вийшов такий цікавий італійський шпажист Паоло Міланолі. Він вів дуже відкритий бій, типу Мохамеда Алі. Руки внизу. І в кінці з перевагою в один-два уколи перемогла Італія.

– Ваш найкращий бій в кар'єрі?

– На чемпіонаті Європи в Загребі в командних змаганнях я виграв 9:2 у олімпійського чемпіона італійця Маттео Тальяріола.

– Є таке поняття, як незручний суперник, який сенс особисто ви в нього вкладаєте, і зустрічей з якими спортсменами прагнете уникати?

– Деякі, добре знаючи супротивника, спеціально створюють для нього незручні ситуації. Мені складно з тими суперниками, які роблять багато рухів, більшість з яких не спрямовані на нанесення уколу, а призначені для створення фону, на якому потім все-таки наноситься цей укол. Найкращий спосіб впоратися з незручним суперником - це якомога частіше з ним зустрічатися. Отримуєш інформацію, і володіючи нею, можеш вже більше йому протиставити. І йдеш не в сліпу, а як в літаку по датчикам - вихід там.

– З якими проявами не fair play вам доводилося стикатися?

– Бувають такі бійці, які спеціально йдуть в ближній бій, щоб вдарити суперника і змусити його втратити концентрацію. Потім вони просто піднімають руки і кажуть: «Вибач, це випадково». І багато суддів ведуться на їх гру і не дають попередження.

– На змаганнях з якого виду спорту ви хотіли б побувати під час Олімпіади в Ріо?

– Дзюдо, тому що я їм займався і дуже поважаю цей вид спорту. Інша боротьба мене не дуже приваблює, тому що вона більш в'язка і не настільки динамічна. У дзюдо більше прийомів, і воно мені більш зрозуміле, людина падає на бік, на спину, відповідно даються бали. Настільний теніс, тому що там йде тактична гра, також, як і в єдиноборствах. Відразу видно, коли зустрічаються два спортсмени, які один одного добре знають, ніхто не ризикує і ведеться позиційна боротьба. А ще водне поло, я багато фільмів подивився про цей вид спорту.

– Уявіть ситуацію, ви пішли прогулятися ввечері по Ріо-де-Жанейро. Вам на зустріч бандит. Що зробите? 1. покличе на допомогу. 2. втечете. 3 дістанеться шпагу з сумки.

– Думаю, треба бігти, бо поруч будуть такі ж бандити, і від них допомоги не дочекаєшся. У Ріо ми були і гуляли біля фавел, але всередину не заходили. В принципі, небезпечні райони відразу проглядаються.

– Якби потрібно було когось з вашої четвірки відправити на бразильський карнавал.

– Хвороста, звичайно.

– Хто голосніше за всіх кричить під час бою?

– Мені здається, що Карюченко. Особливо, коли у нього виходить нанести укол добре відпрацьованим прийомом.

– А хто краще за всіх співає?

– Я дійсно колись співав, зараз вже, правда, менше. Останні два роки дуже напружений графік: збори, змагання, зали, вокзали, аеропорти. Гітара лежить удома в Ужгороді. Який у мене репертуар? Бардівські пісні, російський і український рок.

– Хто найкраще вчився в школі?

– Я математику погано знав: алгебру і геометрію, все інше було 9, 10, 11.

– Опишіть в трьох словах старшого тренера вашої команди Володимира Станкевича.

– Вимогливість, дисципліна і трудоголізм.

– Від кого найбільше сивого волосся у Володимира Станкевича?

– Думаю, кожен свій відбиток наклав.

– Ви коли-небудь бачили, як він плаче?

– Я його навіть засмученим ніколи не бачив. Він у всьому бачить користь: добре, що так, тепер давайте будемо вирішувати, чому так.

 

 

04 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів