Угорщина обіцяє підтримку жителям Закарпаття, і не лише угорцям

Угорщина обіцяє підтримку жителям Закарпаття, і не лише угорцям
Посол України в Угорщині Любов Непоп провела зустріч з Уповноваженим Уряду Угорщини з питань координації розвитку області Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина) та Закарпатської області Іштваном Грежою, інфорує МЗС України.

 

У ході розмови Посол зазначила, що Україну та Угорщину об’єднують численні актуальні проекти, реалізація яких відповідає спільним інтересам обом країн. Серед цих проектів слід відзначити і розвиток Мукачівського військового госпіталю, підтримку лікування українських військовослужбовців, які були поранені у ході боїв на Сході України, а також програму протидії можливому забрудненню басейну річки Тиса через надзвичайну ситуацію, яка склалася на Солотвинському солеруднику. 

Іштван Грежа, зі свого боку, заявив, що підтримка угорської меншини Закарпаття належить до конституційних обов’язків Уряду Угорщини. У зв’язку з цим населення Закарпаття, у тому числі й української національності, може розраховувати на допомогу Угорщини. Уповноважений Уряду Угорщини привітав зростання інтересу до вивчення угорської мови та висловив сподівання на позитивний результат програми економічної підтримки Закарпаття імені Егана Еде.

Сторони також обговорили створення та функціонування Європейського об’єднання територіального співробітництва ТИСА. Посол відзначила надзвичайну важливість можливості залучення коштів ЄС для реалізації транскордонних та регіональних програм, наголосивши, що спільні проекти сприяють європейській інтеграції України, оскільки це перше територіальне об’єднання, участь у якому  бере країна, що не є членом ЄС. 

У ході зустрічі також було порушене питання можливого проведення спільного засідання урядів України та Угорщини, покликаного обговорити конкретні питання двосторонньої взаємодії. 

 

04 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Лоці 2016-08-05 / 16:33:33

    Це все гарно і класно, но могли б угорці ще й своїх консулів проконтролювати!!! Ці поганці візу дають по ходу лише тим, хто якимось чином їх задобрив. Я ось вже другий раз поспіль маю відмову а жінка отримала на 5 днів, і це з врахуванням що нас викликав її брат і з документами в нас повніший порядок. Причину пояснювати ніхто не хоче, а лише відштовхуються від того зо мета поїздки недостовірна.
    І наскільки мені відомо це тепер масове явище, у всіх хто не рішав, мають або 5-10 днів або відмова, і це з врахуванням що виклики від 1 до 3х років.
    Угорщина допоможе!)