Завдяки туристам бюджети Закарпаття збагатилися на мільйон гривень

Завдяки туристам бюджети Закарпаття збагатилися на мільйон гривень
Протягом семи місяців 2016 року на Закарпатті зібрано 1 млн. 75,5 тис. грн. туристичного збору. Про це повідомили в Управлінні туризму та курортів ДЕРТ Закарпатської ОДА.

 

Найбільші суми туристичного збору у січні-липні 2016 року надійшли до бюджетів Свалявщини – 246 тис. грн., Берегівщини – 91 тис. грн., Виноградівщини – 86 тис. грн., Воловеччини – 77 тис. грн., Міжгірщини – 72 тис. грн. 

Зростання популярності термальних вод серед туристів та гостей Закарпаття цього річ позитивно вплинуло на поповнення бюджету. У Берегівському районі надходження від надання туристичних послуг зросли на 85,5 тис. грн., у м. Берегово на 107 відсотків, в Ужгородському районі – на 70 відсотків. 

Популярним є відпочинок у гірський місцевості області. Порівняно з відповідним періодом минулого року зросли надходження від туристичної діяльності у Воловецькому районі на 97 %, Рахівському районі – на 76%, Тячівському – на 58 відсотків, а також зросли відрахування на 70 відсотків у Мукачівському районі.

Туристичний збір у містах Закарпаття складає: в Ужгороді – 132 тис. грн., в Мукачеві – 55 тис. грн., у Берегові – 34 тис. грн.  

На 57 відсотків зросли відрахування, сплачені фізичними платниками туристичного збору. Протягом цього року сплата з надання туристичних послуг суб’єктами туристичного ринку до бюджету області зросла порівняно з відповідним періодом минулого року на 41 відсоток, тобто на 313 тис. грн.

 

05 серпня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів