Олексій Толкачов в Ужгороді: всі наші біди – від нелюбові до себе

Олексій Толкачов в Ужгороді: всі наші біди – від нелюбові до себе
Що робити,щоб Україна стала кращою: знову змінити владу чи змінити себе? Як змінити себе і змінити країну? Як навчитися стратегічно мріяти? Як побудувати омріяну Україну? На ці та інші питання Олексій Толкачов, який вже проїхав вже 10 тисяч кілометрів в рамках всеукраїнського просвітницького туру «Омріяна Україна» спробував відповісти  4 серпня в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Ф. Потушняка.

 

Громадський діяч із 18-річним стажем, юрист за освітою, письменник-футуролог представив зацікавленій публіці свої міркування щодо причин кризи в українському суспільстві й шляху виходу з неї.

Олексій Толкачов стверджує, що проблеми з нашою свідомістю, у нашому комплексі меншовартості, жертви, матриці ненависті і звинуваченні іншого, у вивченій безпорадності, у відсутності національної ідеї. А причиною цього всього називає елементарну нелюбов до себе, яка і проявляється в егоїзмі й споживацькому суспільстві.

«Людина стала придатком до економічної системи споживацтва. Треба, щоб ми відчували себе незадоволеними й тамували депресію покупками. Чому в Європі деградує інститут сім’ї, бо якщо чоловік і жінка буде жити окремо, то їм треба вдвічі більше, наприклад, побутової техніки», – пояснює активіст.

Всі ці доводи Пан Олексій обґрунтовував свідченнями психологів, науковців та приводив приклади з історії України та політичного, економічного сьогодення України та світу. Також навів приклади позитивної роботи спільними зусиллями в різних містах України та в різних сферах життя – освітній, громадській тощо.

Рецепти виходу з кризи у Олексія Толкачова прості – навчитися любити себе, що означає самопізнання, самовдосконалення. Тоді ми будемо займатися сродною працею (бо нині, за словами громадського активіста, понад 10 мільйонів українців працюють на не улюбленій роботі, тому роблять її неякісно), робити інших щасливими, будемо привітні. «Ми багаті й самодостатні, але треба взяти відповідальність за себе», – каже Олексій Толкачов.

Автор «Омріяної України» закликає мріяти, стратегічно планувати й діяти. У час, коли людство вже не встигає сприймати розвиток науково-технічного прогресу, є потреба в новій філософії життя і новій людині. Олексій Толкачов впевнений, що таку філософію життя можуть дати українці і вона буде полягати у гармонії, любові й красі. Стверджує, що спільними мріями й зусиллями українці зможуть створити національну стратегію і втілити її.

Під час зустрічі гість презентував не тільки свою книгу, а й мотиваційну літературу, яка, до речі, є однією з найбільш запитуваних в мережах українських книгарень. Зокрема, книгу «Жити без обмежень» Віка Вуйчича, чоловіка без рук і ніг, який вміє жити щасливо і вчить цього іншим. Книгу «Я раб чи вільна людина» з порадами, як стати успішним і не зрадити собі, Дерека Іренеуша, поляка, який свідомо захотів працювати в Україні. Аналіз української дійсності й поради духовних практик знайдете в Олександра Образцова «Живи в Україні». Серж Гудман з книгою «Живи!» стверджує, що найбільше задоволення, коли віддаєш щось.

Всі ці книги Олексій Толкачов передав обласній бібліотеці.

uzhgorod.net.ua

 

05 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів