При купівлі вживаних машин за кордоном українців чекають нові труднощі

При купівлі вживаних машин за кордоном українців чекають нові труднощі
Українців, які почали збиратися до Європи за автомобілями в зв'язку зі зниженням з 1 серпня акцизів на вживані авто, чекають непередбачувані труднощі, передає Хроніка.інфо з посиланням на Сегодня.

 

Заступник голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан заявив, що для зниження акцизу потрібно мати сертифікат походження, щоб уникнути ввезення машин з РФ.

"І щоб ввезти, наприклад, з Польщі Mercedes, потрібно їхати в Німеччину і брати в їх Торгово-промисловій палаті цей сертифікат. Інакше при розмитненні в Україні будуть неприємності", – пояснив глава Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Крім того, для покупки машини за кордоном доведеться покласти гроші на валютну картку і відзвітувати про їх походження. Згідно із законом, вивозити готівкою понад $10 тис. Можливо, продавець-поляк для податкового звіту зажадає безготівкового переказу. Таким чином, гроші потрібно везти на валютній картці, а не гривневій, оскільки покупка в євро або доларах із гривневої карти буде прирівняна до купівлі валюти, а в зв'язку з обмеженнями НБУ в день ви можете купити валюту тільки на 12 тис. грн. – це близько $ 480.

"При одноразовому платежі за кордоном більше $ 10 тис. Інформація про цю операцію потрапить в Фінмоніторинг, який вже в Україні потребують відзвітувати, звідки гроші", – відзначає економіст Олександр Охріменко.

До слова, експерти також попереджають, що за кордоном українці ризикують придбати автомобіль-потопельник або дуже старий транспорт.

 

05 серпня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів