Єдиним виробником автомобілів в Україні у липні був закарпатський "Єврокар"

Єдиним виробником автомобілів в Україні у липні був закарпатський "Єврокар"
Виробництво автотранспортних засобів в Україні в січні-липні поточного року в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року скоротилося на 39% - до 2,458 тисячі одиниць.

 

Про це йдеться в повідомленні асоціації "Укравтопром", передає Закарпаття онлайн.

Згідно з даними асоціації, виробництво легкових автомобілів за цей період впало на 34,7% - до 1,903 тисячі штук. При цьому виробництво комерційних автомобілів скоротилося щодо торішнього показника на 38,5% - до 483 штук, а автобусів - на 77,9%, до 72 штук.

При цьому в липні цього року на українських заводах було вироблено 363 автотранспортних засоби, що на 57% менше результату торішнього липня і на 15% менше показника червня цього року.

У загальному обсязі автовиробництва більшу частину склали легкові автомобілі, виробництво яких відносно червня минулого року зросло на 57% - до 268 штук. При цьому всі автомобілі були випущені на заводі "Єврокар", а найбільший український виробник легкових автомобілів Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) за минулий місяць не випустив жодного автомобіля.

Липневе виробництво комерційних автомобілів склало 77 штук, що на 2,7% більше, ніж в попередньому місяці, але на 45% менше відносно торішнього липня.

Також за липень було вироблено 18 автобусів, що на 77% менше, ніж в липні минулого року, і в 3 рази більше, ніж в червні.

Нагадаємо, виробництво автотранспортних засобів в Україні в першому півріччі скоротилося на 34% - до 2,095 тисячі одиниць.

За даними асоціації "Укравтопром", виробництво автотранспорту в Україні за підсумками 2015 року скоротилося в 3,5 рази - до 8,2 тисячі авто.

Найбільшими виробниками легкових автомобілів і автобусів в Україні є корпорація "УкрАВТО" (Запорізький автомобілебудівний завод), корпорація "Богдан", "Єврокар", корпорація "АІС" ( "КрАСЗ"), корпорація "Еталон" (Чернігівський і Бориспільський автозаводи).

 

05 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів