В Ужгороді намагалися вирішити проблему контролю безпритульних собак

В Ужгороді намагалися вирішити проблему контролю безпритульних собак
Круглий стіл, під час якого обговорили проблему відлову, стерилізації та вакцинації безпритульних тварин, а також надання професійної допомоги людям, котрі постраждали від нападів агресивних тварин, відбувся в Ужгороді у понеділок, 8 серпня.

 

Участь у заході взяли представники міської влади, громадські активісти, медики, кінологи, зоозахисники та небайдужі жителі міста.

Учасники круглого столу підняли ряд найбільш болючих для міста питань. Зокрема відсутність у лікарнях вакцини від сказу, недостатній рівень обізнаності медиків, котрі не завжди розуміють, як їм необхідно діяти у випадку укусу собаки, відсутність спеціальних служб, котрі б займалися відловом та стерилізацією безпритульних тварин і, що не менш важливо, недостатня кількість притулків, у котрих можна було б утримувати собак. Говорили і про відповідальність власників тварин за їх утримання, а також необхідність запровадження відповідних освітніх програм у школах, які б допомагали змалечку прививати дітям відповідальне ставлення до тварин.

Заступник міського голови Габор Олександр зазначив, що наразі у місті вже діє один такий центр – «Барбос», окрім того, долучається до вирішення проблеми ще одна організація «Зоошанс». Однак поки що цих ресурсів для міста недостатньо:

«Є і певні пропозиції, яким чином це можна врегулювати. Ці всі питання опрацьовувалися в підрозділах міської влади, але, як ви самі розумієте, виконавчі органи готують рішення, а далі справа за депутатами. Оскільки ці питання не вирішуються вольовим рішенням моїм чи міського голови, оскільки це питання передбачає розроблення певної програми. Це потребує додаткових бюджетних асигнувань і тому в комплексі це питання і мало б розглядатися. Так, дійсно, події, які відбулися останнім часом, привернули увагу громадськості, але питання це не одного чи кількох днів, і я впевнений в тому, що на сьогодні спільними зусиллями ми змінимо ситуацію.  Більш конкретно говорити можна буде тоді, коли будуть впроваджені конкретні пропозиції», - зазначив Габор.

Заявив представник міської влади і про те, що мерія відреагує на всі конструктивні зауваження, які прозвучали під час сьогоднішньої зустрічі. Окрім того, Габор запропонував провести повторний круглий стіл вже у стінах міської ради.

«Є про що говорити і я закликаю і громадськість, і «Барбос», і інші організації на круглий стіл, який ми готові провести в наших кабінетах і більш предметно обговорити ці питання. Так само запрошую кінологів, освітян. Діям працівників медичних закладів, які допустили порушення, також буде дана оцінка».

За словами Габора, першим серйозним кроком у вирішенні цієї проблеми може стати відповідна програма, котра зараз розробляється у стінах міської ради.

«Програма вже має певні напрацювання, вона є в текстовому виразі. Це буде регуляторний акт і кожен, хто хоче змінити ситуацію, зможе долучитися. Двері до нас відкриті». 

 

08 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів