Геннадій Москаль: кількість туристів на Закарпатті збільшилася до десяти разів

Геннадій Москаль: кількість туристів на Закарпатті збільшилася до десяти разів
35 видів голубців із різноманітними начинками приготували у Великому Бичкові на Рахівщині. Цієї неділі (7.08) тут у рамках святкування 643-ї річниці слища відбувся гастрономічний фестиваль відомої по всій Україні страви.

 

Для гостей свята місцеві господині приготували вісім сорокалітрових казанів голубців, якими частували всіх бажаючих. На їх виготовлення пішло сімдесят п’ять кілограмів рису й 40 кілограмів м’яса.

Загалом на святі приготували понад три десятки видів цієї страви – з м’ясом, кукурудзою, грибами, шкварками, солодкі, у виноградному та буряковому листі. Новинкою цьогорічного фестивалю стали голубці з м’ясом страусів, утім, як зазначають місцеві господині, найбільшою пошаною на Закарпатті користуються традиційні весільні голубці. Їх готують дуже маленьких розмірів – з мізинець.

Геннадій Москаль також побував на фестивалі й продегустував «бичківські» голубці.

– Колоритними закарпатськими фестивалями ми приваблюємо в край туристів, – зазначив голова ОДА. – З початком сезону на Закарпатті щовихідних відбуваються різноманітні народні гуляння, які відвідують безліч гостей. Цьогоріч, у залежності від району, кількість туристів на Закарпатті збільшилася від трьох до десяти разів. До речі, фестиваль «Великобичківські голубці» останні три роки не проводився, однак ми поставили собі за мету відродити його і зробили це. 2016-й, як ніколи, урожайний на яфини, риби і туристів.

Окрім голубців, відвідувачі могли скуштувати й асортимент національних страв. Розважав учасників концерт художньої самодіяльності, різноманітні спортивні змагання, виставка місцевих майстрів декоративно-прикладного мистецтва.  

 

08 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів