Офіційний Київ заперечує контрабанду зброї з України до Румунії

Офіційний Київ заперечує контрабанду зброї з України до Румунії
У Держприкордонслужбі спростовують оприлюднену ЗМІ інформацію про контрабанду зброї з України до Західної Європи через Румунію.

 

Як ми раніше повідомляли, британський телеканал Sky News опублікував матеріали журналістського розслідування про незаконну торгівлю зброєю на території Румунії. Так, за інформацією журналістів, частина зброї поставляється в Румунію з України, після чого зброя продається на ринки третіх країн, потрапляючи в руки терористів і кримінальних угруповань.

"Українсько-румунську ділянку держкордону ми охороняємо спільно з румунськими колегами. І зараз ми можемо говорити не тільки про високий рівень взаємодії, а й про те, що нам вдалося істотно підвищити рівень протидії злочинності саме на цій ділянці. Тому якби існували хоча б натяки на можливість переміщення зброї з України, на це однозначно б відреагували і румунські колеги", - заявив помічник голови ДПСУ, прес-секретар відомства Олег Слободян в коментарі агентству Інтерфакс-Україна.

Говорячи про сюжет Sky News (який доступний для просмотру на YouTube), Слободян зазначив, що в ньому демонструються зразки зброї, які виробляються в Австрії. "Немає жодної доцільності контрабандистам, які показані в сюжеті, везти зброю з України, якщо поруч Австрія", - сказав Слободян.

Він також особливо підкреслив, що представленої в розслідуванні Sky News зброї немає на озброєнні в підрозділах Збройних сил України.

"Усе це схоже на чергову інформаційну провокацію", - резюмував помічник голови Держприкордонслужби.

 

08 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів