На Виноградівщині з початку року зареєстрували 28 ДТП, в яких постраждало 40 осіб

На Виноградівщині з початку року зареєстрували 28 ДТП, в яких постраждало 40 осіб
В рамках Національного місячника безпеки дорожнього руху у Виноградівському відділенні поліції відбулася зустріч з журналістами та громадськістю.

 

Керівник патрульного відділу Виноградівського ВП майор поліції Руслан Рацин зазначив: «Головною метою «Місячника безпеки» є реалізація комплексу заходів щодо привернення уваги місцевого населення, учасників дорожнього руху, органів місцевого самоврядування до проблем забезпечення безпеки дорожнього руху», передає відділ комунікації поліції Закарпатської області.

 

Представникам засобів масової інформації було доведено стан аварійності на території району та роз’яснено причини, що сприяють скоєнню ДТП. Як зазначив Руслан Михайлович, з початку 2016 року в районі зареєстровано 28 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими. У цих дорожньо-транспортних пригодах постраждало більше 40 осіб. В тому числі є 3 випадки ДТП зі смертельними наслідками.

 

За словами правоохоронця, основна причина дорожньо-транспортних пригод - нехтування правилами дорожнього руху. З боку водіїв — це перевищення швидкості руху, керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та інші. Що стосується пішоходів, то основна причина - неуважність під час переходу через проїжджу частину у невстановленому місці.

 

Нагадав Руслан Рацин і про нововведені штрафи. Майор поліції відмітив, що за керування в нетверезому стані передбачено штрафи в 3 рази більші, ніж раніше. Відтепер вперше затриманий за водіння в нетверезому стані повинен буде сплатити 10200 гривень (досі було 3400). До того ж буде позбавлений права керувати на рік. Другий раз впродовж року – 20 тис. 400 гривень штрафу і три роки без прав. Ті, хто тричі допускає порушення цього закону впродовж 5 років, караються накладення штрафу на водіїв у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 40 тисяч 800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років.

Дізналися присутні і про те, що з серпня  функції ДАІ будуть виконувати ГШР (групи швидкого реагування), тобто вони мають право зупиняти порушників ПДР, перевіряти авто, чи не перебуває воно в розшуку і т д.

 

Майор поліції закликав усіх присутніх водіїв автомобілів, велосипедистів і пішоходів бути обачнішими та дотримуватись правил дорожнього руху. Представників громадськості та журналістів правоохоронці закликають долучатися до спільних рейдів з безпеки дорожнього руху.

 

 

 

 

10 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів