Екстремальний відпочинок на Закарпатті: Шалений драйв та адреналін карпатського джиппінгу

Екстремальний відпочинок на Закарпатті: Шалений драйв та адреналін карпатського джиппінгу
4х4 – ці далеко не для всіх зрозумілі цифри насправді – одна із назв варіанту екстремальної їзди на позашляховиках по бездоріжжю. А де можна знайти краще бездоріжжя, ніж у Карпатах? Доповніть його чистим повітрям, шалено красивими краєвидами, різкими злетами і такими ж стрімкими спусками, смачною польовою кухнею, історичними пам’ятками і отримаєте рецепт ідеальних вихідних у форматі екстрим відпочинку.

 

Наш сайт продовжує розповідати своїм читачам про варіанти весело, божевільно та максимально вражаюче провести на Закарпатті вихідні. Минулого разу ми розповідали вам про поїздки карпатськими кручами верхи на конях. Цього разу наші читачі «пересядуть» із живих коней на металевих.  Літо все ще триває, сезон відпусток у розпалі і якщо ви любите гострі відчуття, то вам – до нас.

Отож, джиппінг у Карпатах. Подібні поїздки пропонують ряд туристичних організацій як нашої області, так і сусідніх регіонів. Усі вони відрізняються цінами, умовами та варіантами послуг, які надають. Ми вирішили зупинитися на, так би мовити, варіанті «all inclusive», котрий пропонують туристам в Ужгороді та Мукачеві.

Виглядає цей варіант відпочинку наступним чином. Уявімо, що у вас є два вільні дні. Зранку в суботу ви приїжджаєте до Ужгорода чи Мукачева (благо, сюди все ще курсують регулярні нічні потяги з Києва, Львова та Одеси), звідки і починається ваша поїздка. Ви можете «стартувати» як прямо з вокзалу (якщо вам дозволяє ваш формат багажу) так і, наприклад, з готелю або хостелу. Тут вирішувати вам. На домовленому місці вас зустрічає водій на спеціально обладнаному позашляховику. Окрім автомобіля вам надається абсолютно все необхідне туристичне спорядження: від наметів, спальних мішків та карематів до ложок, кружок та тарілок. Продукти харчування та напої – також включено у програму.

Варіантів маршруту також може бути кілька. Перший: виїзд із міста, поїздка до закинутої військової бази на полонині Руній, гірських потічків, водоспадів, потім пікнік і на завершення першого дня – відпочинок у чанах із гарячими трав’яними настоями. Далі – ночівля в наметах із відповідною «культурною» вечірньою програмою smiley Другий день передбачає поїздку до закинутого австрійського мосту, схованого в лісі. До 16 години ви вже можете повернутися у місто, щоб встигнути на зворотній потяг.

Другий варіант маршруту включатиме в себе екстремальну поїздку на Боржавський хребет із шалено красивими видами, закинуту військову базу і, звичайно ж, обов’язкову ночівлю в наметах.  У цьому випадку буде менше водойм, однак їхню відсутність компенсують гірські краєвиди. На другий день свій маршрут можна спрямувати до водоспаду Шипіт, поєднавши його із тією ж екстремальною їздою по бездоріжжю, пікніком та, при бажанні, прогулянках горами. У цьому випадку ви також встигаєте повернутися в місто до відправки перших потягів.

 Один день такого відпочинку вартуватиме вам 100 доларів. Максимальна кількість людей у групі – троє. У вартість входить оренда автомобіля, пальне, послуги водія-екскурсовода, продукти харчування, напої, весь супровідний інвентар.

Детальніше про подібний відпочинок та інші варіанти маршрутів (їх, до речі, ви можете складати на власний розсуд) можна дізнатися за посиланнями. https://vk.com/gotorest https://www.facebook.com/GoToRest/

 

10 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Ігор 2016-08-11 / 22:21:11

    Їздив таким чином відпочивати. дуже добре! Рекомендую!