Для боротьби з "крадіями лісу" в закарпатських лісах встановлюють камери відеоспостереження

Для боротьби з "крадіями лісу" в закарпатських лісах встановлюють камери відеоспостереження
У лісах Закарпаття в автономному режимі працюють відеопастки. Камери допомагають виявляти тих, хто нехтує лісовим багатством і порушує закони України. Це забезпечує також найбільш ефективну роботу всієї системи.

 

Інформація про те, що в лісі ведеться відеоспостереження, поміщена на табличках «Ведеться відеоспостереження» при в’їзді біля КПП у ліс, інформує прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

Камери дозволяють роздивитися навіть обличчя тих, хто потрапляє в зону видимості, на відстані від 20 до 30 метрів. Відмінно читаються й автомобільні номери, – повідомляє начальник відділу охорони захисту лісу та внутрішнього аудиту Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Іван Палінкаш.

«На даний момент на території лісових господарств вже встановлено понад 14-ти апаратів.

Вони розміщені в ДП «Ясінянське ЛМГ», ДП «Рахівське ЛДГ», ДП «Великобичківське ЛМГ». Найближчим часом буде завершено встановлення 6 відеокамер в ДП «Брустурянське ЛМГ» та ДП «Мокрянське ЛМГ». І це тільки початок боротьби з «крадіями лісу».

Сучасні технології допомагають виявити порушників у держлісфонді та довести їх провину. А про те, що в лісі ведеться відеоспостереження, відвідувачів інформуватимуть відповідні аншлаги та попередження, що ведеться відеоспостереження.

Відеолопастки працюють цілодобово та охоплюють понад 80% лісового фонду й можуть тривалий час працювати в автономному режимі, вони надійно захищені від несприятливих погодних умов: їм не страшні ні проливний дощ, ні сильний вітер, ні морози. Тому кожен, хто захоче зрубати дерево нелегально, понесе відповідальність за свої дії», – зазначає Іван Палінкаш.

 

 

 

12 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів