В облраді сьогодні обговорювали, як зробити Закарпаття "безбар'єрним"

В облраді сьогодні обговорювали, як зробити Закарпаття "безбар'єрним"
Сьогодні, 12 серпня відбувся круглий стіл «Комфортне безперешкодне середовище – шлях до інтеграції інвалідів в життя суспільства - виконання програми «Безбар'єрне Закарпаття».

 

Його організатори -  Закарпатське обласне товариство інвалідів ВОІ «СОІУ», Громадська рада при Закарпатській ОДА, Закарпатський регіональний центр соціально-трудової  реабілітації  та професійної орієнтації «Вибір».  

Мета заходу – привернути увагу  суспільства до вирішення проблем  інтеграції інвалідів в життя у відповідності до вимог Конвенції  ООН про права інвалідів, повідомляє прес-служба облради. 

З вітальним словом до учасників форуму звернувся заступник голови облради Петро Грицик. Він наголосив,що інвалідам живеться непросто у цей час. Оскільки всі зусилля  нині спрямовані насамперед на підтримку воїнів, внутрішньо переселених громадян, сімей загиблих героїв. Звісно, влада  за допомогою органів соціального захисту підтримує інвалідів: виплачує їм пенсії, допомоги, по мірі можливості сприяє інтеграції в суспільстві. На регіональному рівні ухвалено низку програм, реалізація яких дає змогу підтримувати інвалідів.

"Серед вас -  чимало ветеранів війни, які вже винесли лихоліття війни на своїх плечах у роки Вітчизняної війни далеких сорокових. Сьогодні  державну цілісність країни захищає молоде покоління, для якого ви – приклад  стійкості, мужності і незламності духу" - зазначив промовець..  

Далі  виступили Михайло Греньо - голова Громадської  ради при Закарпатській ОДА, Денис Сухотін - голова Закарпатського обласного товариства інвалідів ВОІ «СОІУ».

Хронологію роботи Закарпатського ОТІ  щодо сприяння можливості вести незалежний спосіб життя маломобільними верствами населення представила Василина Марко – член ради Закарпатської ОТІ.

Тематичну презентацію підсумків моніторингів забезпечення доступності на об’єктах міст і районів області  провела Любов Пчолинська – член ради Закарпатської ОТІ.

Висловлено багато слушних думок, пропозицій по створенню безбар»єрного середовища в регіоні, а це – безпечні для пересування пішохідні шляхи і тротуари, автостоянки з виділеними місцями для інвалідів, доступні входи в будинки, таксофони, банкомати, поштові скриньки, касові вікна,а також  універсальна доступність в санаторно-оздоровчі заклади, бази відпочинку. 

За результатами жвавої дискусії напрацьовано та прийнято слушні рекомендації, які будуть скеровані до голів обласної, міських та районних влад, а також  товариств інвалідів.    

 

 

 

12 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів