Посадовцям сусідньої з Закарпаттям області висунули звинувачення у службовій недбалості, що призвела до загибелі людей

Посадовцям сусідньої з Закарпаттям області висунули звинувачення у службовій недбалості, що призвела до загибелі людей
Львівська прокуратура закінчила перший етап слідства у трагедії на міському звалищі, посадовим особам комунального підприємства "Збиранка" висунуто підозру у службовій недбалості, що призвела до загибелі людей.

 

Про це повідомляє генеральний прокурор України Юрій Луценко в Facebook, передає 112 Україна.

"Львівська прокуратура закінчила перший етап слідства у трагедії на Львівському сміттєзвалищі. Посадовим особам комунального підприємства "Збиранка" оголошено підозру у службовій недбалості, що призвела до загибелі людей. Ця стаття передбачає арешт без права застави. Наступний етап слідства дасть відповідь про ступінь відповідальності посадових осіб Львівської міськради, які повинні контролювати ситуацію на звалищі", - повідомив Луценко.

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом під час гасіння пожежі стався обвал сміття, в результаті чого загинули троє рятувальників та еколог. За фактом обвалення було відкрито кримінальне провадження.

Пожежу на звалищі гасили не один день, що спричинило у місті проблеми з вивезенням сміття. Мер Львова Андрій Садовий звернувся за допомогою до свого київського колеги Віталія Кличка. Той, зі свого боку, ініціював рішення про спалювання частини львівського сміття столичним заводом "Енергія". При цьому Кличко наголосив, що всі витрати з доставки і переробки відходів лягають на Львів.

Згодом у комунальному підприємстві "Київкомунсервіс" заявили, що Київ буде приймати на утилізацію львівське сміття до 1 серпня 2016 р. З 15 серпня планується зупинка сміттєпереробного заводу на плановий ремонт.

 

12 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів