Представники ужгородської влади і правоохоронці провели спільну нараду щодо безпеки автомобільного руху

Представники ужгородської влади і правоохоронці провели спільну нараду щодо безпеки автомобільного руху
Нараду, на якій обговорили спільні заходи у рамках Всеукраїнського місячника безпеки дорожнього руху, провели сьогодні в Ужгородській міській раді.

 

У заході взяли участь перший заступник міського голови Ужгорода, в.о. міського голови Іштван Цап, заступник начальника Управління патрульної поліції у містах Ужгороді та Мукачеві Валерій Найман та т.в.о. начальника сектору безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції у містах Ужгороді та Мукачеві Олександр Ковальчук, начальник відділу транспорту, державних закупівель та зв’язку міської ради Петро Бобик, представники перевізників, що здійснюють автобусні перевезення в Ужгороді.

Як зазначалося, через збільшення кількості ДТП такий місячник має на меті визначити основні їх причини та провести інформаційно-превентивну роботу щодо попередження та зниження кількості аварій. Представники патрульної поліції навели ряд цифр: так, зокрема, за 7 місяців 2016 року в Ужгороді сталося 58 дорожньо-транспортних пригод, тоді як за аналогічний період зафіксовано 38 ДТП. Травмованих у цих ДТП минулого року було 41, цьогоріч - 59. Найбільш поширені причини скоєння автопригод - порушення правил маневрування, перевищення швидкості, недотримання дистанції, керування у нетверезому стані і т.д. 

Правоохоронці відмітили, що дуже позитивно водії відреагували на нанесення у місті дорожньої розмітки, подібні роботи не проводилися в Ужгороді майже 20 років. Разом з тим звернули увагу ще на необхідність встановлення всіх дорожніх знаків, аби не виникало двозначних ситуацій. Представникам перевізників нагадали, що згідно з правилами дорожнього руху зупинки "на вимогу" уже немає, тому необхідно провести з водіями роз'яснювальну роботу і з цього приводу. Адже це - у першу чергу безпека пасажирів, а також недопущення утворення заторів.

Вирішили також, що буде створено робочу групу, яка обстежить під'їзні шляхи (наявність пішохідних переходів та необхідних дорожніх знаків) біля навчальних закладів, адже вже за кілька тижнів - 1 вересня.

 

15 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів