За результатами перевірки щодо незаконної вирубки закрпатських лісів були покарані офіцери-прикордонники

За результатами перевірки щодо незаконної вирубки закрпатських лісів були покарані офіцери-прикордонники
У березні 2016 року Державна прикордонна служба спільно з Національною поліцією виявили факт незаконної вирубки лісу на ділянці Чопського загону.

 

З метою встановлення обставин виявлених порушень у Чопському загоні було проведене службове розслідування, за результатами якого низка посадових осіб була притягнута до дисциплінарної відповідальності, повідомили на сайті ДПСУ.

Однак детальне вивчення матеріалів розслідування в Адміністрації відомства змусило засумніватися у його об’єктивності. У зв’язку з цим, за Наказом Голови Державної прикордонної служби України, для повного і об’єктивного вивчення усіх обставин виявлених фактів до Чопського загону вирушила група офіцерів Адміністрації, яка днями завершила свою роботу.

В результаті,  факти незаконної вирубки лісу на ділянках відповідальності відділів прикордонної служби «Великий Березний», «Новоселиця» та «Гута» Чопського загону підтверджено. Встановлено, що Чопським прикордонним загоном службові розслідування були проведені з порушенням вимог чинного законодавства України. Окрім цього, виявлено низку інших упущень під час проведених внутрішніх перевірок з боку посадових осіб загону та Західного регіонального управління.

У зв’язку з цим, за результатами проведених Адміністрацією Держприкордонслужби України заходів, до дисциплінарної відповідальності притягнуто низку офіцерів регіонального управління та Чопського прикордонного загону. А саме: звільнено з військової служби за службовою невідповідністю – 6 осіб, позбавлено військового звання – 2 особи, понижено в посаді – 2 особи, оголошено про неповну службову відповідність – 5 осіб.

Матеріали службового розслідування направлено до військової прокуратури.

 

15 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів