На Закарпатті молодь з усієї країни вчилася захищати та боротися за права людини

На Закарпатті молодь з усієї країни вчилася захищати та боротися за права людини
Понад 30 молодих людей з різних куточків України майже тиждень провели на Закарпатті у рамках літнього ФРІ-Табору «A.L.L. RightS»-2016.

 

Про це у вівторок, 16 серпня, повідомили організатори табору під час звітної прес-конференції.

«ФРІ-Табір «A.L.L. RightS»-2016 це освітній молодіжний проект, на якому ми хочемо донести молоді з усієї країни інформацію про права людини, розказати що це таке, звідки вони беруться, як їх розуміти і як використовувати. Цього року табір відбувся вже традиційно на Скалці. Це територія УжНУ, яку нам надають вже другий рік поспіль безкоштовно. Проходив табір із 30 липня по 4 серпня», - розповіла координатор проекту Юлія Дуб.

За словами Юлії Дуб, концепцію табору можна сформулювати наступним чином: через активність можна досягнути узаконення або дотримання прав і отримати певну людську свободу.

«Цього року у нас було 36 учасників. Це не зовім та кількість, на яку ми розраховували, ми хотіли залучити 70 учасників. Але у нас по всій Україні відбулося 20 таборів різного формату. І одночасно з нашим табором відбувався табір в Одесі а березі моря, тому  у нас була певна конкуренція за людей. Але це були 36 мотивованих людей, які хотіли отримати знання. І, думаю, що ми задовільнили їхні бажання», - пояснила Юлія Дуб.

Як повідомили організатори, учасники табору вивчали ряд тем, зорієнтованих на захист прав людини: спілкування з поліцією, гендерні стереотипи, правозахисні рухи, свобода зібрань, права національних меншин, доступ до публічної інформації, права людини під час війни, захист прав людини у критичний період. Серед лекторів та тренерів - правозахисники, громадські активісти, науковці, експерти не тільки з України, але й з-за кордону.

«Програма цього року була насичена, дуже цікава і повні інформації. З кожної теми учасники радо сприймали інформацію та обговорювали її», - запевнила відповідальна за програму Олександра Русин.

 

16 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів