Москаль просить прем'єра вирішити на Закарпатті наболіле питання

Москаль просить прем'єра вирішити на Закарпатті наболіле питання
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звернувся до  прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням розробити урядову постанову про порядок митного оформлення тимчасового ввезення на митну територію України транспортних засобів. 

 

– На закарпатських пунктах пропуску величезні черги протягом останніх тижнів стали звичним явищем, – зазначає Г.Москаль. – Триває сезон відпусток, і автомобілістам доводиться вистоювати величезні черги, щоб перетнути кордон. Ситуацію ускладнюють і автомобілі з іноземною реєстрацією, які перебувають на території Закарпаття у режимі транзиту, й кожні 5 днів повинні робити «пересічку». Спрощення процесу «пересічки» значно пришвидшило би перетин кордону і зняло соціальну напругу в прикордонних регіонах.

Вирішити це наболіле питання може положення Кабміну про порядок митного оформлення тимчасового ввезення на митну територію України транспортних засобів.

Законопроект народного депутата Віктора Балоги про спрощення «пересічки» (щодо створення сприятливих умов для використання автомобілів з іноземною реєстрацією) застряг у комітетах Верховної Ради і лежить без будь-якого руху, тому сподіватися на нього – марна справа.

З повним текстом звернення Г.Москаля до Б.Гройсмана разом із проектом урядової постанови можна ознайомитись на офіційному сайті голови Закарпаської ОДА..

 

 

16 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів