В сусідній з Закарпаттям області планують створити вільну економічну зону

В сусідній з Закарпаттям області планують створити вільну економічну зону
Директор програми розвитку ООН в Україні Янтомас Хімстра і керівник програми співпраці представництва ЄС в Україні Беренд де Гроот висловилися на підтримку ініціативи місцевих депутатів за створення вільної економічної зони у Львівській області.

 

Законопроект про створення львівської ВЕЗ також позитивно оцінили екс-прем'єр-міністр України Анатолій Кінах і нардеп від "Самопомочі" Ігор Діденко. Про це вони повідомили журналістам, пишуть "Українські новини".

Раніше у Львові відбувся міжнародний форум за створення ВЕЗ, в якому взяли участь понад 150 осіб, у тому числі нардепи, депутати Львівської облради, представники уряду ФРН, експерти з ОАЕ і Польщі. За підсумками заходу голова фракції Радикальної партії у Львівській облраді Юрій Візняк оголосив про створення громадського руху "Сила Галичини", який буде відстоювати створення ВЕЗ у Львівському регіоні.

Коментуючи ініціативу, Янтомас Хімстра зазначив: "Вільні економічні зони є хорошим інструментом і вони працюють у багатьох регіонах. В умовах відновлення нам потрібно використовувати такі інструменти, які є найбільш ефективними. Питання відновлення економіки України є надзвичайно важливим", - сказав представник ООН.

"Це місцева ініціатива. І кожна з таких ініціатив має право на існування. Потрібно розглядати подібні економічні ініціативи в контексті глобального економічного розвитку", - підкреслив чиновник Беренд де Гроот.

Депутат Верховної Ради від "Самопомочі" Ігор Діденко заявив, що "потрібно враховувати нашу географічну специфіку і мислення людей". На його думку, "якщо люди об'єднуються заради ініціативи СЕЗ, тоді - однозначно так. Я вважаю, що сильне управління на місцях - це ефективний розвиток країни", - пояснив депутат.

Екс-прем'єр-міністр України Анатолій Кінах вважає, що режим вільної економічної зони - ефективний інструмент, який обговорюється і в Одеському регіоні. "ВЕЗ необхідні для залучення інвестицій, демографічного зростання, вирішення проблем зайнятості населення. Я підтримую механізм "порто-франко" для Одеської області. Це буде позитивно не лише для Одеси, але і всієї нашої держави - України", - зазначив екс-глава Кабміну.

 

 

16 серпня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів