Закарпатські податківці проводять позапланові перевірки вчетверо частіше, ніж планові

Закарпатські податківці проводять позапланові перевірки вчетверо частіше, ніж планові
У січні-липні 2016 року підрозділом аудиту ГУ ДФС у Закарпатській області проведено 43 планові перевірки. Що стосується позапланових перевірок, то всього протягом семи місяців поточного року проведено 170 таких перевірок. Крім того, фахівцями фіскальної служби здійснено 52 зустрічні звірки.

 

У більшості випадків рішення щодо проведення позапланових перевірок не залежать від ініціативи контролюючих органів. Так, за 7 місяців поточного року із усіх позапланових перевірок – 136 проведено у зв’язку з ліквідацією суб’єктів господарювання, на звернення платників податків та ін.

Акцент у роботі аудиторів посилено на ретельний відбір до перевірок лише ризикових суб’єктів господарювання та забезпечення доказовості виявлених порушень в ході планових перевірок (комплексність охоплення питань і періодів).

За результатами цьогорічних перевірок платникам донараховано до сплати понад 15 млн грн узгоджених податкових зобов’язань.

Найбільша сума донарахованих платежів – зобов’язання по декларуванню податку на прибуток – понад 6 млн грн та ПДВ – більше 1,2 млн грн.

Поряд з цим, за результатами перевірок з питань дотримання суб’єктами господарювання вимог валютного законодавства донараховано 933 тис. грн пені за порушення термінів розрахунків у сфері ЗЕД, за порушення законодавства з питань митної справи 930 тис. грн грошових зобов’язань.

Реальний вклад підрозділів аудиту із забезпечення надходжень до бюджету склав 78% – із нарахованої суми до бюджету вже надійшло 11,7 млн грн. Крім того, зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 6,4 млн грн, що упередило несплату податку у майбутньому на 1,1 млн грн.

 

18 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів