Внутрішньо-переміщені особи в Закарпатській області борються за право отримати власне житло

Внутрішньо-переміщені особи в Закарпатській області борються за право отримати власне житло
Наразі цю боротьбу важко назвати результативною, хоча перші позитивні напрацювання вже є.

 

Про це у четвер, 18 серпня, під час круглого столу, присвяченого вирішенню проблеми пошуку житла для внутрішньо переміщених осіб в Закарпатті, повідомила представник громадської організації «Закарпаття-Донбас» Тетяна Хорошилова.

«Проблема за 2 роки не змінилась. Була прийнята формальна програма, яка була направлена для адаптації внутрішньо переміщених осіб. Але жодних ефективних кроків по цій програмі зроблено не було», - пояснила Тетяна Хорошилова.

Жінка пояснює, що нині в Закарпатській області проживає понад 4 тисяч внутрішньо переміщених осіб. І близько 75% із них не збираються повертатися на Схід України. Нині вони постійно живуть, зіштовхуючись із двома основними проблемами: пошуком постійної роботи та постійного жила.

Поки що єдину реальну допомогу надала тільки Ужгородська міська рада:

«У нас  є уже невеликі успіхи. Ми змогли домовитись з міською адміністрацією Ужгорода і сесія затвердила проект рішення, щоб передати нам приміщення котельні по вулиці Артилерійській. Наступна проблема, з якою ми зіштовхнулися – на всіх етапах потрібні кошти. Однак державою вони не передбачені», - пояснює Хорошилова.

Відтак наразі переселенці продовжують шукати варіанти виходу із цієї ситуації.

«Ми знаємо, що є субвенції, які призначаються кожного року на міські бюджети. У 2014 році вони не були використані, у 2015 не були використані. Ми хотіли б запропонувати, щоб цього року ті кошти, які передбачалися раніше для зони проведення АТО, сформували у певний фонд і перенаправили ці кошти на вирішення проблеми із житлом», - запропонувала Тетяна Хорошилова.

 

18 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів