Заступник міністра освіти України прокоментував провальні показники Закарпаття у ЗНО

Заступник міністра освіти України прокоментував провальні показники Закарпаття у ЗНО
Закарпатська область цього року виявилася найгіршою у країні зокрема по результатам зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури.

 

Сьогодні в Ужгороді із робочим візитом перебуває заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець. Під час спілкування із журналістами в УжНУ представник міністерства прокоментував, зокрема, і результати, які показали випускники закарпатських шкіл при проходженні ЗНО.

«Проблема не тільки в Закарпатті. Проблеми і в Одеській області і ми спостерігаємо це вже роки. У цих областях результати нижчі, ніж в середньому по Україні. Є проблеми в якості освіти. Якщо в Закарпатті це можна пояснити слабким вивченням української мови в угорських чи румунських школах, то в Одеській області такого пояснення немає», - заявив Ковтунець.

При цьому, посадовець озвучив доволі суперечливу інформацію про те, що міністерство сьогодні вивчає можливість зменшення прохідного балу ЗНО для окремих регіонів України.

«Щоб ліквідувати чисто регіональні проблеми зараз із нардепами ведуть розмови про внесення певних коригувань у вимоги прохідних балів ЗНО, відповідно до регіональних особливостей. Це так звана позитивна дискримінація, тобто підтримка тих людей, які не змогли здобути якісну освіту. І його потрібно застосувати до випускників шкіл із іноземною».

Згадав заступник і про рівень освіти, котрий, власне, і є основною проблемою провальних результатів ЗНО. За словами Ковтунця, нині в Україні стартує пілотний проект опорних шкіл, котрі покликані якраз піднімати рівень знань школярів. Щоправда, Закарпатська область із незрозумілих поки причин, не матиме жодної такої школи. Хоча їх створення – виключно ініціатива самого регіону.

«Рівень освіти потрібно піднімати. Для цього запускається пілотний проект опорних шкіл. На жаль, в Закарпатті таких шкіл поки немає. У Закарпатті проблема не вирішується, хоча уряд виділив кошти на створення таких шкіл. Якщо регіон подає проект, він отримує фінансування. Хто не проявив ініціативу, мені важко сказати», - повідомив Ковтунець.

 

19 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів