Рахівщина розраховує на частину від 60 мільйонів євро за європейською програмою

Рахівщина розраховує на частину від 60 мільйонів євро за європейською програмою
У Рахові буде представництво асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна». Відповідне рішення прийнято на V-му засіданні загальних зборів Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна», яке відбулося 11 серпня у Трускавці Львівської області. 

 

«Єврорегіон Карпати – Україна» – Асоціація органів місцевого самоврядування, створена у 2007 році з метою сприяння розвитку територій Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей, що входять до Карпатського Єврорегіону, координації та систематизації діяльності місцевих громад Карпатського Єврорегіону в галузі транскордонної співпраці, зокрема у галузях розвитку підприємництва та туризму, екологічній сфері, в т. ч. енергозбереження та використання альтернативних джерел енергії, розвитку транспортної й прикордонної інфраструктури та співпраці у рамках згаданого міжрегіонального об’єднання.

«В цілому бюджети Програм транскордонного співробітництва до 2020-го року становлять 310 млн. євро, в тому числі на реалізацію Програми «Румунія – Україна», яка є найбільш актуальною для Рахівщини, передбачено 60 млн. євро. На згаданих зборах прийнято рішення про відкриття Представництва Асоціації в Рахові. Це відкриває нам нові можливості, сприяє розвитку Рахівщини та налагодженню ефективної транскордонної співпраці в різних галузях», – зазначив голова райради, член правління АОМС «Єврорегіон Карпати – Україна» Василь Дан.

 

19 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів