Міжнародна торгова палата України пропонує Кабміну ввести режим ВЕЗ на Закарпатті

Міжнародна торгова палата України пропонує Кабміну ввести режим ВЕЗ на Закарпатті
Президент Міжнародної торгової палати України, радник прем'єр-міністра Володимир Щелкунов та голова Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств В'ячеслав Биковець заявили про необхідність створення вільної економічної зони на території Закарпаття та укладення угоди про розмежування повноважень між регіоном і Кабміном.

 

Володимир Щелкунов зазначив, що укладення договорів з центром - це нормальна практика, пишуть "Подробиці".

"Міжнародна торгова палата має договору з усіма ОДА регіонів. Інвестори чекають стабільності, як політичної, так і економічної, і, головне, стабільності "правил гри". На думку Щелкунова, вільна економічна зона - це правильна ініціатива, так як вона дозволить інвесторам зрозуміти, де і як можна діяти. "Кабміну необхідно підтримати дану ініціативу", - додав він.

"Вільні економічні зони позитивно зарекомендували себе у всіх країнах, в тому числі, в Китаї. СЕЗ допомагають наповнити місцевий бюджет і створити необхідні робочі місця", - згоден з Щелкуновым голова Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств В'ячеслав Биковець. За його словами, в регіоні "потрібно створити таке законодавство, яке дозволить розвиватися бізнесу, територіям, отримати додаткові податки та створити нові робочі місця".

Депутат Верховної Ради від фракції БПП Роберт Горват заявив, що "на місцях краще видно, що треба регіону. Економічна політика регіону повинна бути спрямована на залучення інвестора, щоб він розумів, що у нього немає ризиків і, що суд не зможе забрати його бізнес".

Раніше народні депутати Олександр Домбровський від БПП і голова Комітету з економічної політики Андрій Іванчук від "Народного фронту" також виступили на підтримку введення режиму вільної економічної зони у Закарпатській області, а також укладення угоди з Кабінетом міністрів про спеціальний статус регіону.

 

19 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів