Угорщина не буде проводити референдум щодо приєднання Закарпаття

Угорщина не буде проводити референдум щодо приєднання Закарпаття
Національний виборчий комітет Угорщини (NVB) відхилив ініціативу проведення референдуму про умови вступу України в Європейський Союз. Таке рішення було прийнято на засіданні комітету в Будапешті у п'ятницю, 19 серпня.

 

Питання, яке пропонувалося винести на референдум в Угорщині, було наступним: "Чи бажаєте Ви, аби угорський парламент затвердив Договір про приєднання між Україною та Європейським Союзом лише за умови, щоб Закарпатській області в західній частині України і зокрема району міста Берегово (Берегсас) було дозволено провести референдум щодо їх територіальної приналежності (право стати частиною Угорщини або іншої держави, стати суверенною державою або залишатися частиною України) і адміністративного статусу?".

Ініціатива проведення референдуму була подана фізичною особою.

NVB одноголосно ухвалив, що така ініціатива протирічить міжнародним договорам, а також Статуту ООН, який ратифікував угорський парламент. Статут забороняє державам-членам брати участь у справах, які підпадають під внутрішню юрисдикцію інших країн. Конституція Угорщини також забороняє проведення референдуму, що стосується  міжнародниx договорів.

Рішення може бути оскаржене протягом 15 днів.

Mukachevo.net за матеріалами угорських ЗМІ

 

22 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів