Закарпатські роми створили громадську раду при ОДА

Закарпатські роми створили громадську раду при ОДА
У суспільному житті ромської громади Закарпаття відбулася важлива знакова подія. При Закарпатській обласній адміністрації організовано Громадську раду ромської національної меншини Закарпаття.

 

Актуальність створення структури обумовлена ??тим, що ромська народність, досить значна за кількістю населення в області, практично не представлена ??в органах влади. Відповідно вкрай мало уваги приділяється вирішенню багатьох соціальних проблем, що виникають у ромському середовищі. Саме для спільного вироблення органами влади та представниками ромської національності вирішення існуючих проблем, посилення інтеграції ромів в сучасне українське суспільство і створено цю Громадську раду при ОДА, повідомило KorzoNews.

Створення ради підтримали 27 ромських національно-культурних товариств, багато представників яких були присутні на перших, установчих зборах у малому залі Закарпатської обласної ради. Після обговорення кандидатур Головою громадської ради ромів при ОДА одноголосно був обраний Борис Ладиславович Бучко. Він зарекомендував себе активним громадським діячем і захисником прав ромської національності, і в роботі очолюваного ним товариства «Романі Чгіб» робив основний упор на професійну орієнтацію ромської молоді.

 

23 серпня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів