Із об’єднанням громад у Хустському районі борються анонімними листами

Із об’єднанням громад у Хустському районі борються анонімними листами
Про це заявляють сільські голови населених пунктів, котрі уже рік намагаються об’єднатися, однак, запевняють, не можуть зробити цього через перешкоди з боку влади.

 

Так, проблема виникла у Нижньоселищанської та Копашнівської сільської рад. За словами голів цих рад, вперше про об’єднання громад заговорили ще влітку минулого року, однак через прийдешні вибори перенесли початок процесу на цьогорічну весну.

«Неодноразово ми виїжджали в об’єднані громади Тячева і Тячівського району, де вже об’єдналися  і зараз дуже прекрасно ґаздують. Ми б хотіли так само ґаздувати на своїй території. Але в перший раз нами було подано всі повністю документи згідно чинного законодавства. Пакет документів був поданий в ОДА на отримання дозволу, але нам було в перший раз відмовлено і дано на доопрацювання. Що ми і зробили, після чого другий раз подали документи в ОДА і нам знову повертають на доопрацювання, хоча згідно закону нема ніяких перепон для того, щоб наша громада була об’єднаною», - пояснює Шоля Іван, Нижньоселищенський сільський голова.

При цьому, сільські голови та активісти заявляють, що підставою для призупинення процесу об’єднання є підозрілий анонімний лист.

«Мені відомо, що по Копашнівській сільській раді була підготовлена анонімка, у якій вказано, що при об’єднанні громад не врахована думка 24 жителів села», - повідомив Копашнівський сільський голова Юрій Гангур.

«Нам перешкоджають і перешкоджають відкрито. У нас тридцяті роки? Є закон про зверенння громадян, якому все має відповідати. Якщо немає навіть адреси громадян, а є тільки ініціали. І цю анонімку приймають і по ній роблять висновок, що наша робота не відповідає закону. Нам показали ту анонімку і сільська рада проаналізувала, що такі люди не проживають на території сільської ради. Ми не могли найти тих людей у Копашневі, які підписали цю анонімку», -  розповів Молнар Володимир, голова робочої групи з питань об’єднання сіл Копашнево, Хустець, Лунка, Поляна.

На думку Молнара, через подібну ситуацію у цих селах назріває серйозний конфлікт.

«Перший конфлікт тут – гроші напряму мимо чиновників ОДА та РДА пішли напряму у територіальні громади. РДА та ОДА залишились без копійки. Ось у чому проблема. Бо люди не думають про реформи, а думають про гроші. Тут назріває великий конфлікт між Закарпатською ОДА та нашою громадою. Нас 8,5 тисяч чоловік.  Яі особи, які мають нам помагати, нам заважають. Не можуть посадові особи порушувати законодавство», - пояснює Молнар.

Представники громади заявляють, що якщо надалі процес об’єднання громади не зрушить із мертвої точки,  вони готові виводити людей на акції протесту чи навіть звертатися у судові інстанції.

 

25 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. 2016-09-05 / 09:04:22

    Губальові подстилки

  2. 2016-09-05 / 09:01:32

    Розвалилисьте церкву а тепер до сел беретеся ідіоти

  3. 2016-08-30 / 00:26:01

    Аферісти

  4. Яся 2016-08-26 / 04:15:34

    А може люди не хочуть приеднуватися до громад. Ви Иван Миколайович запитували в людей чого вони хочуть. Чи ви лишень знаете нецензурними словами обзиватися коли до вас люди звертаються. Та ви не хочете заяви вид людей розглядувати . Куди вам до громад! Керували б?