Міністр екології не побачив на Закарпатті катастрофічних рубок лісу

Міністр екології не побачив на Закарпатті катастрофічних рубок лісу
На Закарпатті немає катастрофічних вирубок, принаймні, таких, як в інших областях, заявив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, – повідомили у прес-службі Закарпатського ОУЛМГ.

 

– Хотів би звернути увагу на те, що лісами в Україні займається декілька міністерств, декілька органів центральної виконавчої влади. І це в певній мірі розрізнює нашу нібито спільну роботу. Однак у порівняні з сусідніми областями на Закарпатті немає таких масових рубок. Хоча ми домагаємося зменшити й наявні, – сказав міністр.

У свою чергу т.в.о голови Держлісагенства Христина Юшкевич запевнила: незважаючи на безліч проблем, пов'язаних з незаконною вирубкою лісів і браконьєрством, керівництво Агенства та Закарпатського ОУЛМГ вживає колосальні зусилля для збереження природного середовища.

– На сьогоднішній день кожна лісиста область страждає  від незаконних рубок. I, напевне, ми перше керівництво, яке показує наявні проблеми. Раніше ж все було латентно і показувалася тільки хороша статистика. Всі 25 років роботу працівників лісової охорони судили по меншому відсотку незаконної рубки. Зараз ми фіксуємо багато, але ми знаємо, як її вирішувати. Ми знаємо, як посилити роботу лісової охорони і рейдових бригад, і починаємо втілювати її в життя, залучивши правоохоронні органи. Однак з 1700 переданих справ за 2015 рік притягнуто до відповідальності всього 181. В роботі лісової охорони теж є недоліки і цього ніхто не приховує. Але треба стати на місце й працівників лісової охорони. До прикладу, наразі працівник лісової охорони не має права скласти протокол на нелегального лісоруба, якщо в нього немає при собі паспорта або інших документів, які засвідчують особу, та щоб надалі суд не відхилив рішення. Ці всі зміни зараз ми опрацьовуємо і я переконана, що відповідальність за незаконну вирубку збільшиться, як збільшаться й штрафи за підпал лісу, – сказала керівник Держлісагентства.

 

25 серпня 2016р.
-->

Коментарі:

  1. тать бандерівець 2016-08-25 / 16:46:43

    Та як увидить кіть йому відкати левові вносяться Він як ОБСЄ в файних окулярах ходить