ЗМІ викрили чиновників Закарпаття у махінаціях зі шкільними автобусами

ЗМІ викрили чиновників Закарпаття у махінаціях зі шкільними автобусами
Чиновників Закарпатської обл. викрили у спробі махінацій на закупівлі шкільних автобусів. Про це повідомляють у Віснику держзакупівель.

 

Згідно з опублікованою інформацією, станом на 25 серпня 2016 р. у Закарпатській області проведено 2 тендери на закупівлю 5 од. шкільних автобусів. Причому, кожен район області робив закупівлі самостійно, а відповідальними за закупівлі були районні чиновники. Кожен район самостійно готував технічні вимоги та організовував тендери, пише "Апостроф".

Як зазначає видання, згідно з Вісником держзакупівель, відділ освіти Межигірської районної державної адміністрації придбав 2 автобуси за 1,32 млн грн. А чиновники Управління освіти Рахівської райдержадміністрації придбали 3 автобуси за ціною 1,68 млн грн за од., тобто на 360 тис. грн. (або майже на третину) дорожче. Загальна сума переплати тільки в цій одній закупівлі перевищує 1 млн грн.

Видання пише, що причина дорожнечі схожа зі схемами в інших районах. За їхньою інформацією, причиною стали маніпуляції з тендерною документацією плюс "домовленості", унаслідок яких у тендері в Рахові взяв участь тільки один з чотирьох українських заводів-виробників, а одну й ту ж продукцію пропонували кілька посередників.

Автори матеріалу повідомляють, що за такою схемою в Закарпатській області планується придбати близько 20 автобусів. Технічні завдання на закупівлю, під які буде запропонована продукція лише одного заводу виробника, вже підготовлено, стверджує видання.

За інформацією видання, на даний момент найдорожчі в Україні шкільні автобуси (за ціною 1,68 млн грн за од.) вже куплено в Черкаській і Миколаївській областях. Аналогічна спроба зроблена херсонськими чиновниками (даний тендер призупинено рішенням АМК) та львівськими чиновниками (умови проведення якого оскаржуються Львівським адміністративним судом).

 

26 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів